24 mai 2012

Zamfirescu - Cap de Mort, repus șef la anticomunism



Dinu Zamfirescu (PnL, ex INMER), repus șef la IICCMER de guvernul USL, despre inutilitatea consultării democratice prin referendum constituțional: "Cred că, în momentul în care o Adunare votează un proiect, nu mai este nevoie de referendum" (2010, conferință la Fundația Horia Rusu). Se pregătește falsificarea referendumului, la fel ca în 2003 (prezența).
"Frica de referendum este exagerată. Dacă oamenii ar fi informati, vor începe să fie interesati de o problemă care este, de fapt, a lor Sunt sigur că este o idee luminoasă, pentru că, de fapt, o nouă Constitutie poate fi elaborată de un anumit for, cum ar fi o Adunare Constituantă, sau poate fi elaborată de oameni pregătiti, constitutionalisti, si supusă referendumului. Cred că, în momentul în care o Adunare votează un proiect, nu mai este nevoie de referendum. Pe de altă parte, frica de refendum cred că este exagerată, pentru că este vorba de drobul de sare. Dacă dezbateri ca cea începută astăzi se vor repeta, în diverse instante, sigur că si societatea, cetătenii, vor începe să fie, într-un fel, mai interesati de o problemă care, de fapt, este a lor".
Zamfirescu, fost deținut politic și președinte al Senatului "de onoare" al PnL, despre Alianța de Centru-Dreapta (cu partidul lui Voiculescu; ianuarie 2011, încă nu apăruse oficial USL):
"Privesc alianţa PNL cu PC în mod pozitiv. Ştiu, am făcut puşcărie, m-am bătut şi cu Iliescu şi cu Ceauşescu, însă, personal, pe mine nu mă deranjează această alianţă. Ideologic vorbind, nu văd ce ne-ar despărţi pe mine şi pe Dan Voiculescu. Mă refer la chestiuni de ideologie pură. În ceea ce priveşte trecutul... Trecutul şi-l asumă fiecare. Ce să mai vorbim de trecut..."
Zamfirescu a mai fost implicat și într-o tentativă de distrugere prin incendiere a Arhivei Gane (despre demolările din epoca Ceaușescu):

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: