24 mai 2012

Zamfirescu - Cap de Mort, repus șef la anticomunism



Dinu Zamfirescu (PnL, ex INMER), repus șef la IICCMER de guvernul USL, despre inutilitatea consultării democratice prin referendum constituțional: "Cred că, în momentul în care o Adunare votează un proiect, nu mai este nevoie de referendum" (2010, conferință la Fundația Horia Rusu). Se pregătește falsificarea referendumului, la fel ca în 2003 (prezența).
"Frica de referendum este exagerată. Dacă oamenii ar fi informati, vor începe să fie interesati de o problemă care este, de fapt, a lor Sunt sigur că este o idee luminoasă, pentru că, de fapt, o nouă Constitutie poate fi elaborată de un anumit for, cum ar fi o Adunare Constituantă, sau poate fi elaborată de oameni pregătiti, constitutionalisti, si supusă referendumului. Cred că, în momentul în care o Adunare votează un proiect, nu mai este nevoie de referendum. Pe de altă parte, frica de refendum cred că este exagerată, pentru că este vorba de drobul de sare. Dacă dezbateri ca cea începută astăzi se vor repeta, în diverse instante, sigur că si societatea, cetătenii, vor începe să fie, într-un fel, mai interesati de o problemă care, de fapt, este a lor".
Zamfirescu, fost deținut politic și președinte al Senatului "de onoare" al PnL, despre Alianța de Centru-Dreapta (cu partidul lui Voiculescu; ianuarie 2011, încă nu apăruse oficial USL):
"Privesc alianţa PNL cu PC în mod pozitiv. Ştiu, am făcut puşcărie, m-am bătut şi cu Iliescu şi cu Ceauşescu, însă, personal, pe mine nu mă deranjează această alianţă. Ideologic vorbind, nu văd ce ne-ar despărţi pe mine şi pe Dan Voiculescu. Mă refer la chestiuni de ideologie pură. În ceea ce priveşte trecutul... Trecutul şi-l asumă fiecare. Ce să mai vorbim de trecut..."
Zamfirescu a mai fost implicat și într-o tentativă de distrugere prin incendiere a Arhivei Gane (despre demolările din epoca Ceaușescu):

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: