24 mai 2012

Lobby-ul pro-gay are ecou printre europarlamentarii din România



Parlamentul European a votat Rezoluția referitoare la combaterea homofobiei în Europa (2012/2657(RSP)), printre ai cărei raportori (inițiatori) s-a aflat și Renate Weber (PnL/ALDE).

Situația generală - doar 105 voturi împotrivă:


Votanţi:594


Voturi pentru:
430


Voturi împotrivă:
105


Abţineri:
59

Lista de vot a delegației de europarlamentari din România - aici

Doar un singur vot împotrivă (Sebastian Bodu, CONTRAR liniei grupului PPE), 8 nu au votat, iar restul până la 32 (adică 23 de europarlamentari) au votat pentru rezoluție. Toate cele trei grupuri care au europarlamentari din România (PPE, S&D, ALDE) au dat consemn de vot pentru rezoluție. Rovana Plumb a demisionat din PE, acum este ministrul mediului, înainte erau 33 de europarlamentari din România. De la grupurile socialist (S&D), liberal (ALDE) și eurocomunist-ecologiste (Greens/EFA și GUE-NGL) nu a fost niciun vot împotrivă, toți au votat pentru, cu excepția a cinci abțineri de la grupul socialist.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Spalarea pe creier are efecte...

Riddick spunea...

Cei de la PE sunt manipulatori, nu manipulați. Știu exact la ce s-au băgat.

Crystal Clear spunea...

Corect. Foarte buna observatie !

Anonim spunea...

Foarte bine! Dovedim ca intr-adevar credem in valorile europene! Bravo celor ce au votat aceasta Rezolutie de bun-simt!

Riddick spunea...

Ori ești prost, ori ești propagandist, ori ești ironic.

Crystal Clear spunea...

E tradator.Pe bani europeni...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: