02 mai 2012

Lobby-ul "băncii-punte" pune un picior în guvern


 

Mugur Isărescu: "Florin Georgescu acoperea o zonă de strictă specialitate în BNR și se ocupa de cadrul legislativ pentru situații bancare speciale - bănci punte, posibile situații dificile pentru care suntem pregătiți. Noi am discutat despre relocarea atribuțiilor și nu putem spune că nu simțim o povară în plus".

 
Pregătirea pentru finanțarea de la bugetul României a băncilor cu capital străin

3 comentarii :

Riddick spunea...

Și după cum declară că nu dorește să mai fie în guvern după noiembrie, legea cu banca - punte va fi prioritară.

Anonim spunea...

O cirtita nu vede LUMINA calda DE LA CAPATUL TUNELULUI. Ea LUCREAZA tot timpul OCULT la adapost de privirile ADORMITILOR. Cite idei am spus intr-o parabola.

Riddick spunea...

Da. Cârtiţele din natură au un rol pozitiv, afânează solul şi mănâncă insecte şi larve. Celelalte, umane, nu aduc foloase decât aparţinătorilor.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: