02 mai 2012

O coaliţie mai largă



Lista guvernului propus de USL indică faptul că s-a apelat la resursele umane aparţinând aliaţilor stângii din rândurile "societăţii civile", sindicatelor şi altor categorii de activişti mai mult sau mai puţin mascaţi drept "independenţi".

A fost o greşeală a PDL (probabil în linia sa asumată, a europeismului şi a political correctness-ului) că nu a arătat din timp care sunt adevăratele afilieri ale personajelor aduse prin studiourile televiziunilor.

Câteva mostre:

Liviu Pop: "Este un mandat al mişcării sociale, nu este politic. Sunt independent, sindicalist şi am obţinut acordul colegilor mei din organizaţiile sindicale".

Leonard Orban (2011): "Guvernele europene, deci şi cel român, vor avea în viito­rul nu foarte îndepărtat competenţe din ce în ce mai mici în materie de regle­mentări în domeniul economic, deci şi o marjă de manevră din ce în ce mai redusă. Bugetele naţionale vor fi avizate de Bruxelles. Parlamentul va trebui să ţină seamă de aceste opinii. Şefii de state îşi vor asuma angajamente punctuale pe domeniul economic. Iar apariţia unui guvern al Uniunii Europene, în adevăratul sens al cuvântului, care să gestioneze politica economică şi fiscală este inevitabilă. În faţa competiţiei dure a Asiei şi Americii, Europa va trebui să-şi aleagă un guvern unic, altminteri riscă să-şi piardă influenţa. O pierdere a influenţei ar însemna o lovitură extrem de dură pentru fiecare cetăţean pentru că pierderea influenţei echivalează cu scăderea drastică a nivelului de trai. Eu nu văd o altă soluţie decât un guvern european".

Mircea Diaconu este implicat în falsificarea de documente de proprietate şi abuz în serviciu.


Mariana Câmpeanu (și familia acesteia) au terorizat şi bătut un vecin în vârstă, spre a-l face să le cedeze proprietatea sa.

Lucian Isar a fost implicat într-o manevră de atac speculativ împotriva leului.

Ioan Rus este ideologul regionalizării, fiind principalul promotor al acesteia, încă din vremea guvernului Năstase.  

Victor Alistar este incompatibil pentru numiri în funcţii publice. 

Numirea lui Daniel Constantin (PC) la agricultură are legătură cu interesele lui Voiculescu în acest domeniu.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Ce mai caută interșanjabilul Lenard Orban în guvernul provizoriu al României ? De ce nu este demis, de ce nu și-a dat demisia ? Ei, "de ce"... ar fi trebuit numit un ministru interimar, chiar și pentru 6-7 zile.

Să-și "piardă influența" și el, ca mai apoi să vină cu forțe noi (n'așa ?!). Că doar n-o scădea "apsorția" în astea 6-7 zile, este ?

Gogu spunea...

Asta cu ''lobbyst al R.P.Chineze'', referitor la Marga e ceva nou si se retine. Dar un filogerman ''autentic'' poate fi considerat fara emotii; doar el este singura gazda din Romania a ''kaizer-ului in pantaloni''sau a ''fuhrer-ului cu sutien''. Ca sa vezi ce e in stare rdg-ista:http://pesurse.ro/#/2012/4/30/pactul-secret-mario-monti-angela-merkel-cu-privire/#news

Riddick spunea...

Marga și-a pregătit doctoratul în RFG pe vremea lui Ceaușescu (nu sunt sigur dacă l-a și dat acolo sau nu). A apărut pe lista scurtă de premieri propuși de PnL după o întrevedere între patru ochi cu Angela Merkel în cabinetul său de la UBB, cînd a chemat-o ca să îi acorde titlul de Doctor Honoris Causa (octombrie 2010, înainte de crearea USL).

Monti e neales, nu a trecut prin vot popular cu coaliția lui, nici nu va trece când va veni sorocul.

Riddick spunea...

Inițial erau trei nume pe lista PnL, după vizita lui Merkel a fost retras un nume dintre cele trei și a apărut cel al lui Marga.

Riddick spunea...

Lista inițială

http://www.mediafax.ro//politic/klaus-johannis-stere-farmache-si-mariana-gheorghe-propunerile-pnl-pentru-functia-de-premier-7508894/

Lista finală (dispare madam Gheorghe de la OMV-Petrom, care va reveni în Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri moșmondit de Ungureanu):

Relu Fenechiu, "100%": "PNL are trei propuneri de premier: Klaus Iohannis, Stere Farmache şi Andrei Marga"

http://www.evz.ro/detalii/stiri/relu-fenechiu-invitat-la-100-pe-b1-tv-910236.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: