02 mai 2012

O coaliţie mai largă



Lista guvernului propus de USL indică faptul că s-a apelat la resursele umane aparţinând aliaţilor stângii din rândurile "societăţii civile", sindicatelor şi altor categorii de activişti mai mult sau mai puţin mascaţi drept "independenţi".

A fost o greşeală a PDL (probabil în linia sa asumată, a europeismului şi a political correctness-ului) că nu a arătat din timp care sunt adevăratele afilieri ale personajelor aduse prin studiourile televiziunilor.

Câteva mostre:

Liviu Pop: "Este un mandat al mişcării sociale, nu este politic. Sunt independent, sindicalist şi am obţinut acordul colegilor mei din organizaţiile sindicale".

Leonard Orban (2011): "Guvernele europene, deci şi cel român, vor avea în viito­rul nu foarte îndepărtat competenţe din ce în ce mai mici în materie de regle­mentări în domeniul economic, deci şi o marjă de manevră din ce în ce mai redusă. Bugetele naţionale vor fi avizate de Bruxelles. Parlamentul va trebui să ţină seamă de aceste opinii. Şefii de state îşi vor asuma angajamente punctuale pe domeniul economic. Iar apariţia unui guvern al Uniunii Europene, în adevăratul sens al cuvântului, care să gestioneze politica economică şi fiscală este inevitabilă. În faţa competiţiei dure a Asiei şi Americii, Europa va trebui să-şi aleagă un guvern unic, altminteri riscă să-şi piardă influenţa. O pierdere a influenţei ar însemna o lovitură extrem de dură pentru fiecare cetăţean pentru că pierderea influenţei echivalează cu scăderea drastică a nivelului de trai. Eu nu văd o altă soluţie decât un guvern european".

Mircea Diaconu este implicat în falsificarea de documente de proprietate şi abuz în serviciu.


Mariana Câmpeanu (și familia acesteia) au terorizat şi bătut un vecin în vârstă, spre a-l face să le cedeze proprietatea sa.

Lucian Isar a fost implicat într-o manevră de atac speculativ împotriva leului.

Ioan Rus este ideologul regionalizării, fiind principalul promotor al acesteia, încă din vremea guvernului Năstase.  

Victor Alistar este incompatibil pentru numiri în funcţii publice. 

Numirea lui Daniel Constantin (PC) la agricultură are legătură cu interesele lui Voiculescu în acest domeniu.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Ce mai caută interșanjabilul Lenard Orban în guvernul provizoriu al României ? De ce nu este demis, de ce nu și-a dat demisia ? Ei, "de ce"... ar fi trebuit numit un ministru interimar, chiar și pentru 6-7 zile.

Să-și "piardă influența" și el, ca mai apoi să vină cu forțe noi (n'așa ?!). Că doar n-o scădea "apsorția" în astea 6-7 zile, este ?

Gogu spunea...

Asta cu ''lobbyst al R.P.Chineze'', referitor la Marga e ceva nou si se retine. Dar un filogerman ''autentic'' poate fi considerat fara emotii; doar el este singura gazda din Romania a ''kaizer-ului in pantaloni''sau a ''fuhrer-ului cu sutien''. Ca sa vezi ce e in stare rdg-ista:http://pesurse.ro/#/2012/4/30/pactul-secret-mario-monti-angela-merkel-cu-privire/#news

Riddick spunea...

Marga și-a pregătit doctoratul în RFG pe vremea lui Ceaușescu (nu sunt sigur dacă l-a și dat acolo sau nu). A apărut pe lista scurtă de premieri propuși de PnL după o întrevedere între patru ochi cu Angela Merkel în cabinetul său de la UBB, cînd a chemat-o ca să îi acorde titlul de Doctor Honoris Causa (octombrie 2010, înainte de crearea USL).

Monti e neales, nu a trecut prin vot popular cu coaliția lui, nici nu va trece când va veni sorocul.

Riddick spunea...

Inițial erau trei nume pe lista PnL, după vizita lui Merkel a fost retras un nume dintre cele trei și a apărut cel al lui Marga.

Riddick spunea...

Lista inițială

http://www.mediafax.ro//politic/klaus-johannis-stere-farmache-si-mariana-gheorghe-propunerile-pnl-pentru-functia-de-premier-7508894/

Lista finală (dispare madam Gheorghe de la OMV-Petrom, care va reveni în Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri moșmondit de Ungureanu):

Relu Fenechiu, "100%": "PNL are trei propuneri de premier: Klaus Iohannis, Stere Farmache şi Andrei Marga"

http://www.evz.ro/detalii/stiri/relu-fenechiu-invitat-la-100-pe-b1-tv-910236.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: