16 aprilie 2012

Deconstructivistul istoriei României, CPLM Dan Alexe




Tot Dan Alexe:
Jurnal de corespondent: Orgii patriotice și îngrășaminte din sânge stricat - imnurile naționale europene
Imnurile naționale europene sunt pline de oase ciobite, hârci, lovituri de paloș si valuri de hemoglobină
Surprinzător, cel mai bătăios imn este cel al danezilor, care sunt, paradoxal, naţiunea cea mai paşnică. Şcolarii danezi proslăvesc un imaginar măcel, o hăcuială pe care războinicii Danemarcei o săvârşesc... râzând. Versurile spun că sabia daneză „crapă coifurile şi creierele suedezilor”... numiti în deriziune „Goţi”. Pentru greci, vrăjmaşii sunt turcii, pentru belgieni, duşmanii sînt însă olandezii, iar imnurile lor cântă pe un ton lugubru gloria oaselor sfinte de eroi. În tot acest context macabru, „Deșteaptă-te, române” e unul din puţinele imnuri europene care fac dovadă de oarecare reţinere, deşi pe un fond de paranoia profundă. Toţi împrejur ne sunt duşmani, dar, revelator pentru mentalitatea românească, singurele ameninţări cu masacrul şi hăcuiala sunt aruncate nu la adresa vecinilor, ci... a şovăielnicilor de acasă.
"Daaa"...au ajuns statele europene "paranoice", că mai au (încă !) imnuri naţionale, nu "Oda bucuriei", ne spune Dan Alexe, unul dintre semnatarii "Declaraţiei de la Budapesta" din iunie 1989, în care Transilvania era definită drept un "spaţiu de complementaritate" !

3 comentarii :

Teama de trepte spunea...

Sunteţi nişte siniştri, în caz că nu ştiaţi. :)

Ce să zic, omul pare să fie într-adevăr din cei ce se consideră mai presus de poporul din care fac parte şi din scrierile sale reiese că-i pute tot ce e ortodox. Mă dezgustă genul ăsta de oameni. Dar cu dacomania a cam nimerit-o: sunt o mulţime de persoane care insistă că Dacia e buricul pământului, că arheologii şi alţi specialişti ascund dovezi despre daci etc. M-am pocnit şi eu de ei, sunt naţionalişti sinceri dar total lipsiţi de discernământ, au idei fixe din care nu-i scoţi, în loc se caute adevărul se agaţă de orice detaliu care se potriveşte cu ceea ce cred. Nu e neapărat un lucru rău să te opui acestei frenezii.

Riddick spunea...

La Dan CPLM Alexe e o linie propagandistică anticreștină și antiromânească, nu e vorba doar de a critica dacismul, care la rândul lui e altă propagandă.

Riddick spunea...


Dan Alexe ("familia tradiţională este izvorul fascismului", 2011): "Familia comunitară ar justifica importanța fascismului și a comunismului în Italia, Grecia și Europa de Est. Această familie comunitară explică absența tendințelor individualiste în societățile balcanice. Faptul că țăranii continuă să-și ridice casa lîngă ograda părinților, în loc să se debaraseze de ei ca niște adulți responsabili. [...] De aceeași natură e și faptul că în România generații de oameni și-au lăsat copiii să fie crescuți de bunici, sub pretextul facil al lipsei de timp. Cu atâtea tabieturi balcanice, nu putem spune că românii sînt poporul cel mai ocupat din lume, și cu toate astea convenția socială e că bunicii trebuie să locuiască cu proaspeții căsătoriți pentru a crește copiii, deseori într-un climat socio-afectiv sufocant. Tinerii porumbei stau cu socrii, aceștia crescînd odraslele, însă menținând și infantilizarea generației intermediare. În acest context trebuie înțeles poemul în care muma lui Ștefan cel Mare refuză să-i deschidă poarta castelului, iar el pleacă, spășit, să se bata cu agareenii. Doar nu era s-o dezamăgească pe mă-sa!... Însă, în același timp, capitalismul nu avea cum să se nască acolo". 

http://riddickro.blogspot.ro/2011/10/familia-traditionala-este-izvorul.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: