16 aprilie 2012

Deconstructivistul istoriei României, CPLM Dan Alexe




Tot Dan Alexe:
Jurnal de corespondent: Orgii patriotice și îngrășaminte din sânge stricat - imnurile naționale europene
Imnurile naționale europene sunt pline de oase ciobite, hârci, lovituri de paloș si valuri de hemoglobină
Surprinzător, cel mai bătăios imn este cel al danezilor, care sunt, paradoxal, naţiunea cea mai paşnică. Şcolarii danezi proslăvesc un imaginar măcel, o hăcuială pe care războinicii Danemarcei o săvârşesc... râzând. Versurile spun că sabia daneză „crapă coifurile şi creierele suedezilor”... numiti în deriziune „Goţi”. Pentru greci, vrăjmaşii sunt turcii, pentru belgieni, duşmanii sînt însă olandezii, iar imnurile lor cântă pe un ton lugubru gloria oaselor sfinte de eroi. În tot acest context macabru, „Deșteaptă-te, române” e unul din puţinele imnuri europene care fac dovadă de oarecare reţinere, deşi pe un fond de paranoia profundă. Toţi împrejur ne sunt duşmani, dar, revelator pentru mentalitatea românească, singurele ameninţări cu masacrul şi hăcuiala sunt aruncate nu la adresa vecinilor, ci... a şovăielnicilor de acasă.
"Daaa"...au ajuns statele europene "paranoice", că mai au (încă !) imnuri naţionale, nu "Oda bucuriei", ne spune Dan Alexe, unul dintre semnatarii "Declaraţiei de la Budapesta" din iunie 1989, în care Transilvania era definită drept un "spaţiu de complementaritate" !

3 comentarii :

Teama de trepte spunea...

Sunteţi nişte siniştri, în caz că nu ştiaţi. :)

Ce să zic, omul pare să fie într-adevăr din cei ce se consideră mai presus de poporul din care fac parte şi din scrierile sale reiese că-i pute tot ce e ortodox. Mă dezgustă genul ăsta de oameni. Dar cu dacomania a cam nimerit-o: sunt o mulţime de persoane care insistă că Dacia e buricul pământului, că arheologii şi alţi specialişti ascund dovezi despre daci etc. M-am pocnit şi eu de ei, sunt naţionalişti sinceri dar total lipsiţi de discernământ, au idei fixe din care nu-i scoţi, în loc se caute adevărul se agaţă de orice detaliu care se potriveşte cu ceea ce cred. Nu e neapărat un lucru rău să te opui acestei frenezii.

Riddick spunea...

La Dan CPLM Alexe e o linie propagandistică anticreștină și antiromânească, nu e vorba doar de a critica dacismul, care la rândul lui e altă propagandă.

Riddick spunea...


Dan Alexe ("familia tradiţională este izvorul fascismului", 2011): "Familia comunitară ar justifica importanța fascismului și a comunismului în Italia, Grecia și Europa de Est. Această familie comunitară explică absența tendințelor individualiste în societățile balcanice. Faptul că țăranii continuă să-și ridice casa lîngă ograda părinților, în loc să se debaraseze de ei ca niște adulți responsabili. [...] De aceeași natură e și faptul că în România generații de oameni și-au lăsat copiii să fie crescuți de bunici, sub pretextul facil al lipsei de timp. Cu atâtea tabieturi balcanice, nu putem spune că românii sînt poporul cel mai ocupat din lume, și cu toate astea convenția socială e că bunicii trebuie să locuiască cu proaspeții căsătoriți pentru a crește copiii, deseori într-un climat socio-afectiv sufocant. Tinerii porumbei stau cu socrii, aceștia crescînd odraslele, însă menținând și infantilizarea generației intermediare. În acest context trebuie înțeles poemul în care muma lui Ștefan cel Mare refuză să-i deschidă poarta castelului, iar el pleacă, spășit, să se bata cu agareenii. Doar nu era s-o dezamăgească pe mă-sa!... Însă, în același timp, capitalismul nu avea cum să se nască acolo". 

http://riddickro.blogspot.ro/2011/10/familia-traditionala-este-izvorul.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: