19 aprilie 2012

Creștere economică de 9% în 2012 ?! C'mon...



1,5 % din PIB /2 luni = 9 % /12 luni. Creștere economică de 9% în 2012 ?! C'mon... 

Mă rog, zicem 10 luni (februarie ->), deci 7,5 %, și tot e cu ochi și cu sprâncene. Don't play this rock'n'roll to me.


EXCLUSIV - Blejnar: Ţinta de venituri era pe tot anul, din presă am aflat că trebuie să fac în două luni

"O să vă spun un lucru în premieră. În urmă cu două luni, domnul prim-ministru a solicitat, la acea discuţie, să aducem 1,5% din PIB până la sfârşitul anului 2012, spunându-ne că în următoarele 60 de zile vom fi evaluaţi cu toţii să vadă dacă suntem pe drumul bun. Ulterior, comunicatul de presă al Guvernului, pe care l-am văzut şi eu, a spus că avem termen în 60 de zile să adunăm 1,5%", a spus Blejnar. 

El afirmă că a evitat să interpreteze în vreun fel această modificare ce nu i-a fost comunicată direct şi explică faptul că ţinta este nerealizabilă într-un interval de două luni din punct de vedere al încasărilor efective, ci poate fi luată în calcul doar din perspectiva sumelor stabilite şi care pot fi colectate după soluţionarea contestaţiilor.

În luna februarie, şeful Guvernului a cerut miniştrilor şi şefilor de autorităţi implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să verse la buget venituri reprezentând cel puţin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a două miliarde de euro, în special din acţiuni împotriva contrabandei cu alcool şi produse vegetale.

El a precizat atunci că impunerea unui plafon ridicat de venituri obţinute într-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcană" pentru demiterea şefului ANAF, ci o metodă prin care va fi stabilită eficienţa fiecărei persoane implicate.

Marţi, la împlinirea acestui termen, Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unei discuţii avute cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Blejnar a afirmat că ţinta stabilită pentru ANAF privind veniturile la buget nu este realizabilă.
El va rămâne însă să coordoneze procesul de verificare a persoanelor fizice cu venituri mari.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut noii conduceri a Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală să colecteze venituri la bugetul de stat în echivalentul a 1,5% de PIB în două luni sau să prezinte în interval de o săptămână o altă propunere, dacă apreciază că obiectivul este nerealist.

"Dacă noua conducere consideră că ţinta de 1,5% pentru două luni nu este realistă, are la dispoziţie o săptămână să vină cu propria evaluare legată de ce înseamnă îmbunătăţirea activităţii ANAF", a afirmat Suciu.

El a amintit că un nivel de performanţă identic i-a fost impus şi fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, şi a susţinut că ţinta nu a fost contestată de către acesta.

"A existat o ţintă pe două luni pe care, în momentul în care a fost propusă, nimeni nu a combătut-o. N-am văzut poziţii critice exprimate public sau exprimate în cadrul şedinţei de data trecută a comitetului de combatere a evaziunii, legate de eventualul nerealism al acestei ţinte. Dimpotrivă, acum vedem că au apărut discuţii legate de faptul că ţinta era total nerealistă", a declarat Suciu.

Ulterior, premierul Ungureanu a declarat la rândul său că a aflat abia acum că ţinta de colectare la buget a veniturilor reprezentând cel puţin 1,5% din PIB în termen de două luni este una nerealistă şi că ar fi preferat să fie anunţat din timp despre acest lucru.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Ulterior,( demiterii lui Blejnar?) premierul Ungureanu a declarat la rândul său că a aflat abia acum că ţinta de colectare la buget a veniturilor reprezentând cel puţin 1,5% din PIB în termen de două luni este una nerealistă şi că ar fi preferat să fie anunţat din timp despre acest lucru."

Adica intai il demite si apoi intelege ca i-a cerut o UTOPIE ?
Asta inseamna profesionalism ?

Riddick spunea...

Cam așa.

Crystal Clear spunea...

Am gresit este DISTOPIE nu utopie...

Riddick spunea...

Distopia ar fi o utopie care s-a produs, ca să zic așa. :)

Crystal Clear spunea...

Logic :)))))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: