19 aprilie 2012

O treime din europarlamentarii din România sunt împotriva cooperării antiteroriste dintre UE și SUA



Dintre cei 33 de europarlamentari din România, doar 21 au votat azi pentru Rezoluția referitoare la proiectul de decizie a Consiliului privind încheierea Acordului dintre Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană privind utilizarea și transferul de date din registrele cu numele pasagerilor către Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite  (17433/2011 – C7-0511/2011 – 2011/0382(NLE)).

Rezoluția a trecut cu 409 de voturi pentru, 226 împotrivă, 33 de abțineri și 86 de non-votanți (consider voturi contra cele neexprimate).

Au votat împotrivă: Victor Boștinaru (PSD/S&D), Adrian Severin (independent) și Renate Weber (PnL/ALDE).

Non-votanți: George Becali (PNG/independent), Cristian Silviu Bușoi (PnL/ALDE), Cătălin Sorin Ivan (PSD/S&D), Petru Constantin Luhan (PDL/PPE), Rovana Plumb (PSD/S&D), Daciana Octavia Sârbu (PSD/S&D), Claudiu Ciprian Tănăsescu (PSD/S&D), Corneliu Vadim Tudor (PRM/independent) și Iuliu Winkler (UDMR/PPE).

Au votat pentru (contrar liniei grupului/partidului): Ramona Nicole Mănescu (PnL/ALDE), Norica Nicolai (PnL/ALDE) și Adina-Ioana Vălean (PnL/ALDE).

A votat contra (contrar liniei grupului/partidului): Victor Boștinaru (PSD/S&D).

Un comentariu :

Riddick spunea...

De la grupul conservator (ECR) nu a fost niciun vot contra, de la grupurile ecologist-separatist (Greens/EFA) și eurocomunist (GUE-NGL) nu a fost niciun vot pentru.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: