19 martie 2012

Știm cine va fi premierul, nu știm care va fi majoritatea



Comedia cu refuzul lui Ponta nu trebuie să păcălească pe nimeni. De ce nu a spus Ponta imediat după ieșirea de la Cotroceni, când a fost abordat de presă, că a refuzat oferta de a deveni premier (sau mai precis, a tăcut când s-a făcut propunerea)? De ce intră în acest joc, să apară ca mincinos ? De ce a tăcut atunci Antonescu, și el de față, la declarațiile de presă ? De ce a tăcut PDL ? Acum aflăm că unii membri din conducerea PDL erau la curent cu oferta. Demisia lui Boc a avut scopul (printre altele) de a-i face loc unui premier pe profilul lui Ponta ("tocilar"), pregătind atât electoratul PDL, cât și pe cel al USL (dar mai ales pe cel al PSD, care nu a asimilat total profilul de lider al lui Ponta).

Deci, după toate aparențele, Ponta nu are vreo problemă de a deveni premier la sfârșitul anului. Nu se știe însă care va fi majoritatea guvernamentală.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: