19 martie 2012

Știm cine va fi premierul, nu știm care va fi majoritatea



Comedia cu refuzul lui Ponta nu trebuie să păcălească pe nimeni. De ce nu a spus Ponta imediat după ieșirea de la Cotroceni, când a fost abordat de presă, că a refuzat oferta de a deveni premier (sau mai precis, a tăcut când s-a făcut propunerea)? De ce intră în acest joc, să apară ca mincinos ? De ce a tăcut atunci Antonescu, și el de față, la declarațiile de presă ? De ce a tăcut PDL ? Acum aflăm că unii membri din conducerea PDL erau la curent cu oferta. Demisia lui Boc a avut scopul (printre altele) de a-i face loc unui premier pe profilul lui Ponta ("tocilar"), pregătind atât electoratul PDL, cât și pe cel al USL (dar mai ales pe cel al PSD, care nu a asimilat total profilul de lider al lui Ponta).

Deci, după toate aparențele, Ponta nu are vreo problemă de a deveni premier la sfârșitul anului. Nu se știe însă care va fi majoritatea guvernamentală.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

 

Postări populare: