19 martie 2012
Îmi retrag voturile !
Îmi retrag voturile "pentru", atât cel de la referendumul pentru votul uninominal, din 2007, cât şi cel de la referendumul pentru parlamentul unicameral, din 2009.
Prea foloseşte EuroBăse referendumurile ca să lipească la lista de amendamente pentru revizuirea Constituţiei chestiuni precum deficitul (conform pactului eurofiscal) sau regionalizarea. Varianta PDL/Băsescu nu prevede - încă - trecerea regionalizării în Constituţie (ca la varianta USL: "guverne" şi "parlamente" regionale, deşi ar intra în conflict cu Art.152.1.), dar se va invoca necesitatea acceptării variantei USL pentru atingerea cvorumului parlamentar de 2/3. La discuţiile cu USL Băsescu a acceptat oficial varianta USL, crezând că va obţine şi acordul USL pentru revizuirea Constituţiei în această legislatură.
Despre cât preţ pun partidele pe opinia cetăţeanului exprimată prin referendumuri putem observa din renunţarea la "referendumul Bucureştiului" şi din renunţarea la referendumul USL din Vrancea (pe 11 aprilie se fac şase luni de când CJ Vrancea are dreptul să convoace "referendumul antiregionalizare").
Deasemenea, nu voi mai vota în nicio împrejurare partidele eurocartelului (toate partidele parlamentare actuale) şi nu mă voi prezenta la referendumuri iniţiate de acestea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
"Obiectivul meu nu mai este legat de procentele PDL-ului în 2012, obiectivul meu este ieşirea României din criză şi trecerea pe creşter...
-
Iulian Capsali , pe (noul) său cont Facebook : Un amestec de slugărnicie și arivism, tipic pentru politicianul român, penibilul pesedist ...
-
Europarlamentarul PDL/PPE Iosif Matula a cerut în Parlamentul European reglementări pentru condamnarea "campaniilor de presă la com...
-
Focus Energetic Datoria totală a României, adică banii pe care îi au de dat înapoi atât firmele, cât şi statul, a ajuns la 99 m...
-
După apariţia celor două submarine ruseşti foarte aproape de coasta estică a SUA, şi după "capturarea de către piraţi" a cargoul...
-
This is why Huxley and Orwell and Icke were able to “predict” what is going on now: there was never any prediction involved. We were living...
-
ON NOVEMBER 2, 1987, A FEW SHORT YEARS BEFORE THE BERLIN WALL CAME DOWN, AND only two years after the signing of the U.S.-Soviet education...
-
Preiau de la Bleen postarea în care sunt sintetizate scopurile "comisiei" Udrea : Scopul comisiei Udrea este de a da greuta...
9 comentarii :
Nici eu.
Nici eu...
Cine te-a pus, coane, să te duci? Bine, mă dau rotund în ale nevotării (ca opțiune deliberată) pentru că am un număr de ani de cînd nu mai practic sportul respectiv, însă anumite înflăcărări de moment, iluzii care par speranțe, îmi par de neînțeles. Evident, nu sînt scutit de ale mele, totuși... votul benefic uninominal... prea de tot.
Era prea mare măgăria de partea ailaltă, iar alternativa reală nu se arătase, aşa că.
Dar nici absenteismul nu e calea.
Nu e, doar dacă absentează toți... ceea ce e o utopie. Partea proastă, chiar dacă nu s-ar mai duce nimeni la vot e posibil să aflăm cu totul altceva de la televizor.
Pâi am aflat deja din 2003, când au falsificat cifra de participare la referendum (real - cca 39%, validat cu "peste 54%"). Atunci nu m-am dus, eram sigur că nu poate fi ceva bun.
Potrivit estimarilor Biroului Electoral Central, la referendumul pentru adoptarea noii Constitutii au participat 54% din numarul alegatorilor. Ca scrutinul sa fie valabil, cerinta legala e ca participarea la vot sa depaseasca 50 de procente din electoratul cu drept de vot.
Estimarile oficiale au trezit însa suspiciunea partidelor de opozitie si a mai multor organizatii non-guvernamentale, având în vedere ca participarea la vot a crescut vertiginos înainte de închiderea urnelor, de la 34% la orele 15, la peste 50 % dupa încheierea votului.
Partidele de opozitie au protestat fata de neregulile aparute în desfasurarea votului. Vicepresedintele PD, Emil Boc, a vorbit despre diversele recompense materiale oferite, în unele localitati, celor care s-au prezentat la vot.
http://www.europeana.ro/arhiva/102003/Participarea%20la%20referendumul%20de%20adoptare%20a20102003.htm
Ingrijorat de ineficacitatea metodelor pentru atragerea populatiei la vot, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a trecut la represalii. El a amenintat organizatiile judetene ale partidului ca vor fi sanctionati in functie de modul in care au reusit sau nu sa determine populatia sa participe la vot - Decizia primarului PSD al Bacaului, Dumitru Sechelariu, de a organiza in sectiile de votare din oras tombole cu premii pentru cei care au votat va intra in atentia Parchetului, in urma sesizarii PD, preluata si expediata de BEC. De altfel, democratii vor atentiona si Parchetul National Anticoruptie in -cazul Bacau- - Principalele nereguli constatate pe parcursul celor doua zile ale referendumului au fost deplasarea ilegala a urnelor in afara sectiilor de votare, eliberarea de urgenta a actelor de identitate precum si interdictia de a parasi tara fara stampila votat - Cu exceptia liderului PRM, care a boicotat referendumul, toti politicienii romani au votat Constitutia, ademenindu-i pe cetatenii cu drept de vot sa le urmeze exemplul. Ei s-au ferit insa sa puna absenteismul pe seama prestatiei lor sau a campaniei pentru Constitutie, preferand sa dea vina pe vreme sau pe relaxarea de la sfarsitul saptamanii.
http://arhiva.curentul.ro:81/2003/curentul.php?numar=20031020&art=39700
Nu am dovezi, evident, dar sînt convins că nu s-a atins paragul. Oricum nu ar rezista prin simplul fapt că s-a dat o ordonanță de organizare a lui pe parcursul a două zile, cînd constituția prevedea explicit altceva.
M-am zbătut atunci, pe un forum, să combat ilegalitatea, deși aveam permanent senzația de perfectă inutilitate, de confruntare zadarnică cu o mașinărie implacabilă.
Ordonanţa s-a dat în după-amiaza primei zile, cu efect imediat.
Când vedeau că minciuna e prea gogonată ca să-l valideze cu participarea unei singure zile.
Trimiteți un comentariu