03 martie 2012

Hopaaaa... maimuțoiul Soros începe să presteze


"Mrrr ! grrrrr ! bow-wow !"

Pedeleule, ți-ai pus piatra de gât. Adio, și n-am cuvinte.

Mihai Razvan Ungureanu: Partidele de extrema dreapta incep sa ia prizoniere guvernele statelor membre UE

 "Ce se intampla in cazul Schengen trebuie privit si intr-o alta cheie. E o buna tema si pentru Consiliul European de a discuta despre modul in care partide de extrema dreapta incep incetul cu incetul sa ia prizoniere guvernele statelor membre. O fac pentru calcule politice care nu servesc solidaritatii europene, care nu fac bine Uniunii in ansamblu si care, in opinia mea, sunt profund lipsite de etica pe care UE s-a construit", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

"Ar trebui sa fim ingrijorati. Ceea ce s-a intamplat in spatiul Schengen este un moment de cotitura pentru care Uniunea Europeana trebuie sa dea un raspuns. Raspunsul il vom avea in septembrie, insa adevarul e ca asteptarea a fost mult prea lunga. Nu vorbesc aici de Olanda, care inseamna o natiune de oameni industriosi, pusi pe munca, ci vorbesc de politicile care trec pe deasupra intereselor esentiale ale cetatenilor europeni", a adaugat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, dupa Consiliul European de primavara, ca liderii UE au stabilit ca decizia privind momentul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi luata la Consiliul JAI (Justitie si Afaceri Interne) din septembrie, pe fondul blocajului exercitat de Olanda. Seful statului a mai precizat ca singura conditionare care s-a mai pastrat din partea Olandei a fost legata de raportul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare) din vara.

HotNews

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: