03 martie 2012

Hopaaaa... maimuțoiul Soros începe să presteze


"Mrrr ! grrrrr ! bow-wow !"

Pedeleule, ți-ai pus piatra de gât. Adio, și n-am cuvinte.

Mihai Razvan Ungureanu: Partidele de extrema dreapta incep sa ia prizoniere guvernele statelor membre UE

 "Ce se intampla in cazul Schengen trebuie privit si intr-o alta cheie. E o buna tema si pentru Consiliul European de a discuta despre modul in care partide de extrema dreapta incep incetul cu incetul sa ia prizoniere guvernele statelor membre. O fac pentru calcule politice care nu servesc solidaritatii europene, care nu fac bine Uniunii in ansamblu si care, in opinia mea, sunt profund lipsite de etica pe care UE s-a construit", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

"Ar trebui sa fim ingrijorati. Ceea ce s-a intamplat in spatiul Schengen este un moment de cotitura pentru care Uniunea Europeana trebuie sa dea un raspuns. Raspunsul il vom avea in septembrie, insa adevarul e ca asteptarea a fost mult prea lunga. Nu vorbesc aici de Olanda, care inseamna o natiune de oameni industriosi, pusi pe munca, ci vorbesc de politicile care trec pe deasupra intereselor esentiale ale cetatenilor europeni", a adaugat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, dupa Consiliul European de primavara, ca liderii UE au stabilit ca decizia privind momentul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi luata la Consiliul JAI (Justitie si Afaceri Interne) din septembrie, pe fondul blocajului exercitat de Olanda. Seful statului a mai precizat ca singura conditionare care s-a mai pastrat din partea Olandei a fost legata de raportul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare) din vara.

HotNews

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: