06 martie 2012

Mila lui Kaghebeu, împărăţia Rusiei şi iertarea păcatelor...



http://1.bp.blogspot.com/_8v_cvxgMx3o/TH_U6Sru69I/AAAAAAAACHU/DZOHNDiHobU/s1600/%C5%A2apu%27.JPG

Constantinescu Geologul-Învins-De-Structuri acordă un interviu ziarului Ring, care sună mai degrabă a clip promo pentru EuroBăse: "Emil Constantinescu: Cât timp preşedintele Băsescu va fi la conducerea României, Putin nu-l va ierta".

Interviul l-a acordat în timpul unei şuste la care participa şi Iliescu, la RIN Grand Hotel (al fraţilor Negoiţă de la PSD, care sunt şi patronii ziarului gratuit Ring, difuzat în Bucureşti, mai ales în metrou). Delegaţiile ruse preferă hotelul RIN, aflat pe Calea Vitan, la periferia de sud a Bucureştiului (acolo a tras şi Putin când a venit cu ocazia Summit-ului NATO din 2008).
Cunoscându-l pe Putin, ce poate face Traian Băsescu pentru a relaţiona cu Rusia?
În momentul de faţă nu poate face nimic. Preşedintele Băsescu a avut în trecut o atitudine arogantă faţă de Rusia, complet nejustificată. Afirmaţii de tip „Gasprom este Armata Roşie” sau „Marea Neagră nu este un lac rusesc” pot fi uitate de opinia publică românească, dar ruşii nu uită niciodată nimic şi ţi-o plătesc atunci când te aştepţi mai puţin. Unul dintre cele mai jenante momente pentru România a fost atitudinea dispreţuitoare pe care, într-o conferinţă în faţa presei occidentale, a avut-o preşedintele Putin la adresa lui Traian Băsescu, pe care l-a nominalizat în derâdere. Cât timp preşedintele Băsescu va fi la conducerea României, Putin nu-l va ierta.

Cât de necesară este, în zilele acestea, o relaţie importantă cu Rusia?
Este enorm de importantă! Se spune că Războiul Rece a început când Churchill şi Stalin nu s-au mai suportat. Acest lucru este valabil şi acum. Rolul preşedintelui este de a construi nişte relaţii amiabile care să fie în interesul ţării sale, în interesul regional, dar pentru aceasta trebuie să-ţi construieşti relaţii în numele unor principii şi mai este nevoie de ceva: să fii respectat înainte de mandat, în timpul mandatului şi după acesta. Dacă am vorbit despre cei care îl aleg pe Putin, putem vorbi şi despre cei care îl aleg pe preşedintele României. Dacă românii aleg preşedintele după modul în care reuşeşte să spună glume sau să fie popular, atunci nu ne mai putem mira de consecinţe.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Ectenia morţilor

Miluieşte-ne pe noi, Dumnezeule, după mare mila Ta, rugămu-ne Ţie, auzi-ne şi ne miluieşte.

Încă ne rugăm pentru odihna sufletelor adormiţilor robilor lui Dumnezeu (N) şi pentru ca să se ierte lor toată greşeala cea de voie şi cea fără de voie.

Ca Domnul Dumnezeu să aşeze sufletele lor unde drepţii se odihnesc. Mila lui Dumnezeu, Împărăţia Cerului şi iertarea păcatelor lor, de la Hristos, Împăratul Cel fără de moarte şi Dumnezeul nostru, să cerem.

http://www.dervent.ro/resurse/liturghia/index-D-26.html

Crystal Clear spunea...

Sau :
"Te iubesc si nu te pot uita"...

Riddick spunea...

Joacă toţi la aceeaşi echipă. Din ce spune Ţapu' se poate înţelege că EuroBăse e un mare lider naţionalist, ori concluzia asta e falsă.

Crystal Clear spunea...

Da, tradarea lui Basescu este groazica descoperire a anului 2011.

Crystal Clear spunea...

Poza e super :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: