02 februarie 2012

PolVoș e incompatibilă la privatizarea Hidroelectrica prin listare la Bursă, soțul și cumnatul ei sunt brokeri



În calitate de membru al comisiei guvernamentale de privatizare Hidroelectrica, consiliera premierului va avea acces prioritar, din timp, la mai multe informaţii legate de listarea companiei şi va aproba, alături de ceilalţi membri ai comitetului, atât prospectul final de ofertă publică anterior depunerii acestuia la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, cât şi preţul de ofertă al acţiunilor nou-emise.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a susţinut, miercuri seară, că era datoria Andreei Paul Vass "era să-l informeze pe primul ministru exact aşa cum stau lucrurile". "Dacă lucrul acesta este valabil, cred că este un caz de incompatibilitate şi nu cred că doamna Paul Vass îşi asumă o astfel de situaţie. Datoria domniei sale era să-l informeze pe primul ministru exact cum stau lucrurile", a spus Sulfina Barbu, referindu-se la calitatea de brokeri ai soţului şi cumnatului colegei de partid numită în comisia de listare a Hidroelectrica.

Teoria bătăii aripii de fluture 


Confruntată cu declaraţiile lui Barbu, consiliera lui Boc a respins existenţa unei stări de incompatibilitate. Potrivit lui Vass, despre un conflict de interese se poate vorbi atunci când se consemnează aducerea, în mod deliberat, a unui beneficiu rudelor ori partenerilor de afaceri ai decidentului, ceea ce însă nu este cazul său.

"Nu a fost niciodată şi nici nu am de gând să mă apuc vreodată de mătrăşeli. Faptul că am un cumnat broker nu naşte niciun fel de conflict de interese cu participarea mea în comisia pentru coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica. Gradul de generalitate este uriaş, iar participarea mea nu prezumă vreun profit al său. Întreaga piaţă de capital va beneficia din plin de măsurile recente guvernamentale de vânzare a participaţiilor minoritare pe Bursă", a replicat Vass, citată de Mediafax.

Cumnat membru în CA al BVB, acționar Hidroelectrica 

Ea a explicat că Dan Paul, cumnatul ei, "nu are cum" să beneficieze de niciun fel de informaţie privilegiată. Altfel, ar fi "ca în teoria bătăii aripii de fluture", care spune că o bătaie din aripi a unui fluture în Marea Britanie poate cauza, printr-un lanţ de evenimente, un uragan în California, a subliniat consiliera. "Cam aşa ar fi şi faptul că am un cumnat broker şi eu particip la avizarea procedurilor pentru selectarea intermediarului autorizat sau a prospectului final de ofertă publică primară care sunt supuse aprobării Guvernului prin memorandum şi făcute publice, în vederea vânzării celor 10% de la Hidroelectrica pe Bursă", conchide Vass. Cumnatul Andreei Paul-Vass, Dan Paul, deţine firma de brokeraj Finaco Securities, este preşedinte al Asociaţiei Brokerilor şi membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). La firma Finaco Securities a lucrat ca broker şi Cristian Paul, soţul Andreei Paul-Vass şi fratele lui Dan Paul. Cristian Paul are acţiuni la mai multe companii listate la Bursa de Valori.

Fondul Proprietatea deţine 19,94% din acţiunile Hidroelectrica şi îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 2,49% din titlurile emise în cadrul majorării de capital. Hidroelectrica are un capital social de 4,474 miliarde lei. Listarea Hidroelectrica a fost decisă de acţionarii companiei, vineri, în AGA, după ce Guvernul a avizat începerea procedurilor de cotare la Bursă a companiei, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Autorităţile române au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica să fie încheiate până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an, urmând ca în primele două luni să să fie angajată o bancă de investiţii care să pregătească operaţiunea.

Evenimentul zilei

8 comentarii :

Riddick spunea...

... iar vânzarea Hidroelectrica, fie ea și parțială, este imorală și antinațională.

Crystal Clear spunea...

Alti tradatori de tara , jefuitori de lux si tupeisti , asta ne-au adus alegerile din 2009 cand l-am sustinut pe Basescu ,crezand ca ne va apara...

Riddick spunea...

A mai fost un scandal, cu o pilă de-a ei de la PDL Sălaj, director la o direcție de la agricultură, de unde l-a dat afară Tabără, cu propunere de anchetă penală.

http://riddickro.blogspot.com/2011/09/valeriu-tabara-vs-polvos.html

Crystal Clear spunea...

Tipa-i pusa pe jaf...

Riddick spunea...

Trebuie subliniat clar la o eventuală confruntare cu ea că NU i se poate acorda încredere nici măcar dacă nu ar fi fost incompatibilă, darmite acum !

Anonim spunea...

Avind tatal sofer de tir, mama profesoara, doi unchi lacatusi, o matusa croitoreasa, alta matusa bucatareasa, niste veri constructori de case, unul fiind chiar dulgher la baza, doamna PolVos trebuie sa se spinzure, nu are voie sa faca nimic, ca e incompatibila! Punct!

Riddick spunea...

Legea specifică clar condițiile de incompatibilitate, nu e cazul de ironii.

Crystal Clear spunea...

Dna Polvos e incompatibila in afacerile cu STATUL. In rest poate sa faca afaceri private cate vrea dansa sau rudele dansei....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: