02 februarie 2012

EUrominciuni


Cioloș:

"De peste 60 de ani, Europa se bucură de pace. Iar dacă unora li se pare puţin lucru, le propun să urmărească îndeaproape ştirile de pe alte continente. De peste 60 de ani, Europa este un spaţiu al valorilor democratice, al libertăţii, al statului de drept. Nici acestea nu sunt însă neapărat câştigate pentru totdeauna. Derapajele sunt întotdeauna posibile şi, din păcate, criza economică nu face decât să le favorizeze. De aceea este important ca aceste valori să continue să fie protejate şi promovate activ".
Confuzie între UE și Europa, truc vechi, folosit des de europolitruci. N-o fi auzit de Transnistria, de Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Iugoslavia, Serbia, Kosovo, Cipru... ?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: