10 decembrie 2011

Șulfele de la USL ar pune botu', dar mai joacă nițel teatru pentru bizon, că vin alegerile



Cum dracu' să nu fie de acord, când la nivelul UE familiile lor politice fac parte din cartel ?!


Declaraţie de presă 

Uniunea Social Liberală solicită consultarea Parlamentului cu privire la angajamentele asumate în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL anunţă că este de acord cu modificarea Constituţiei doar după alegeri, cu un Parlament legitim

Uniunea Social Liberală a solicitat Preşedintelui României înainte de Consiliul European să facă public mandatul cu care participă şi poziţia pe care o angajează în numele României. Dat fiind că este vorba despre un subiect cu implicaţii majore pe termen lung pentru România, dar şi pentru Uniunea Europeană, din care ţara noastră este parte, consultarea cu toate forţele politice şi instituţiile relevante în materie ar fi trebuit să aibă loc anterior deplasării la Bruxelles. Ar fi fost din partea Preşedintelui României acea dovadă de responsabilitate pe care o aşteaptă o societate întreagă, într-un context economic şi social dificil.

Uniunea Social Liberală solicită Pre?edintelui României consultarea de îndată a Parlamentului, ca organism reprezentativ suprem, cu privire la angajamentele asumate de statul român prin Acordul convenit în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL reia solicitarea formării imediate a unui comitet tripartit anti-criză Putere-Opozitie-BNR, pentru a discuta soluţii de depăşire a actualei situaţii.

Uniunea Social Liberală a fost întotdeauna şi este deschisă la consultări cu toate forţele politice şi partenerii sociali, mai ales atunci când este vorba de chestiuni care privesc viitorul României şi implicarea deplină a României în procesele de la nivel european. Considerăm că este nevoie de un dialog transparent şi deschis, de un acord politic şi social larg, nu doar de o informare pe care Preşedintele o face partidelor politice.

În ceea ce priveşte măsurile concrete care ar urma să rezulte din acest Acord, USL susţine modificarea Constituţiei, atunci când va exista un Parlament legitim, validat de votul popular, care să realizeze acest proces şi după o dezbatere care să clarifice necesităţile de ordin constituţional ale statului român. Prin urmare, cu cât avem alegeri organizate mai rapid, cu atât vom putea modifica mai rapid Constituţia.

În fine, reamintim că marile datorii ale statului roman au fost create de actuala putere, aceasta având responsabilitatea scăderii deficitelor, dar nu prin măsuri de austeritate pe care să le plăteasca cetăţenii, ci prin măsuri de combatere a crizei, de relansare a mediului privat şi de creare de noi locuri de muncă.

Crin Antonescu      Victor Ponta          Daniel Constantin
Preşedintele PNL       Preşedintele PSD      Preşedintele PC

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Azi am facut un contract cu o firma mica de contructii dintr-un oras de provincie reprezentata de un domn "avocat".
Dl "avocat" mi-a spus o anumita suma si m-a intrebat daca vreau sa-i dau TVA si lui Boc (sprijinea clar,opozitia). Eu ii raspund ca nici macar nu-i dau lui Boc ci dau la FMI,ca asa a hotarit Basescu ieri.Deodata a schimbat tonul si mi-a raspuns: Eh, toate tarile din UE au facut la fel si trebuie sa ajutam si noi... Cam asta este pozitia opozitiei...

Riddick spunea...

Eu zic așa: mare atenție la discuțiile cu nuanță politică purtate cu altcineva decât rude cu care ai bune relații ori cu prieteni vechi, verificați. ;-)

Opoziția e mână-n mână cu PPEiștii, să ne facă praf.

Crystal Clear spunea...

Da,e directiva de partid ....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: