10 decembrie 2011

Șulfele de la USL ar pune botu', dar mai joacă nițel teatru pentru bizon, că vin alegerile



Cum dracu' să nu fie de acord, când la nivelul UE familiile lor politice fac parte din cartel ?!


Declaraţie de presă 

Uniunea Social Liberală solicită consultarea Parlamentului cu privire la angajamentele asumate în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL anunţă că este de acord cu modificarea Constituţiei doar după alegeri, cu un Parlament legitim

Uniunea Social Liberală a solicitat Preşedintelui României înainte de Consiliul European să facă public mandatul cu care participă şi poziţia pe care o angajează în numele României. Dat fiind că este vorba despre un subiect cu implicaţii majore pe termen lung pentru România, dar şi pentru Uniunea Europeană, din care ţara noastră este parte, consultarea cu toate forţele politice şi instituţiile relevante în materie ar fi trebuit să aibă loc anterior deplasării la Bruxelles. Ar fi fost din partea Preşedintelui României acea dovadă de responsabilitate pe care o aşteaptă o societate întreagă, într-un context economic şi social dificil.

Uniunea Social Liberală solicită Pre?edintelui României consultarea de îndată a Parlamentului, ca organism reprezentativ suprem, cu privire la angajamentele asumate de statul român prin Acordul convenit în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL reia solicitarea formării imediate a unui comitet tripartit anti-criză Putere-Opozitie-BNR, pentru a discuta soluţii de depăşire a actualei situaţii.

Uniunea Social Liberală a fost întotdeauna şi este deschisă la consultări cu toate forţele politice şi partenerii sociali, mai ales atunci când este vorba de chestiuni care privesc viitorul României şi implicarea deplină a României în procesele de la nivel european. Considerăm că este nevoie de un dialog transparent şi deschis, de un acord politic şi social larg, nu doar de o informare pe care Preşedintele o face partidelor politice.

În ceea ce priveşte măsurile concrete care ar urma să rezulte din acest Acord, USL susţine modificarea Constituţiei, atunci când va exista un Parlament legitim, validat de votul popular, care să realizeze acest proces şi după o dezbatere care să clarifice necesităţile de ordin constituţional ale statului român. Prin urmare, cu cât avem alegeri organizate mai rapid, cu atât vom putea modifica mai rapid Constituţia.

În fine, reamintim că marile datorii ale statului roman au fost create de actuala putere, aceasta având responsabilitatea scăderii deficitelor, dar nu prin măsuri de austeritate pe care să le plăteasca cetăţenii, ci prin măsuri de combatere a crizei, de relansare a mediului privat şi de creare de noi locuri de muncă.

Crin Antonescu      Victor Ponta          Daniel Constantin
Preşedintele PNL       Preşedintele PSD      Preşedintele PC

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Azi am facut un contract cu o firma mica de contructii dintr-un oras de provincie reprezentata de un domn "avocat".
Dl "avocat" mi-a spus o anumita suma si m-a intrebat daca vreau sa-i dau TVA si lui Boc (sprijinea clar,opozitia). Eu ii raspund ca nici macar nu-i dau lui Boc ci dau la FMI,ca asa a hotarit Basescu ieri.Deodata a schimbat tonul si mi-a raspuns: Eh, toate tarile din UE au facut la fel si trebuie sa ajutam si noi... Cam asta este pozitia opozitiei...

Riddick spunea...

Eu zic așa: mare atenție la discuțiile cu nuanță politică purtate cu altcineva decât rude cu care ai bune relații ori cu prieteni vechi, verificați. ;-)

Opoziția e mână-n mână cu PPEiștii, să ne facă praf.

Crystal Clear spunea...

Da,e directiva de partid ....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: