03 decembrie 2011

Jacques Delors recunoaște că euro nu poate supraviețui într-o Uniune de state independente



HotNews se face că traduce interviul lui Jacques Delors pentru Daily Telegraph, ocolind pasajul-cheie:
The euro can emerge from this crisis only if two conditions are met. “The first is that the firemen must put out the fire. The second is that there must be a new architecture. If you have one of these things without the other, the markets will be sceptical”.

The choice is “either to accept a greater transfer of sovereignty or to submit to a common discipline”. 
Euro poate ieşi din această criză numai dacă sunt îndeplinite două condiţii. "Prima este că pompierii trebuie să stingă focul. A doua este că trebuie să existe o nouă arhitectură. Dacă ai [doar] unul dintre aceste lucruri fără de celălalt, pieţele vor fi sceptice".

Alegerea este "între a accepta un transfer mai mare de suveranitate sau a te supune unei discipline comune".

5 comentarii :

postoricanul spunea...

dea...nu exista suport in Fr pentru o noua arhitectura. Sarko se fereste ca de foc sa se puna in contra cu fiica FN, care abia atat asteapta. Deci, compromisul farnco-german va fi o sa se supuna unei discipline mai stricte si basta. Nu poti sa ai deficite de 9% si sa zici ca sunt de 3%, pentru ca asa e mumos. Declari cat ai deficit si trebuie ca bilantele bugetelor sa fie verificate de experti independeti de guverne pentru a vedea daca isi mint propriul popor sau nu...cam cum ni se intampla noua azi cu FMI si UE.

Riddick spunea...

Extrem de neconvenabil, sper ca partidele care vor vota pentru "inspecții" să plătească prețul cuvenit la urnele de vot. Câți euro bagă UE la bugetul României (UE ca atare, nu taxe ale unor "firme din state ale UE"), de vrea să-și dea cu părerea privind bugetul ? E cam ca la Festivalul George Enescu din vremea celui de-al treilea mandat al lui Iliescu, când acesta face o aluzie către Yehudi Menuhin despre "banii noștri" ("ai guvernului" - premiul/onorariul pe care l-a obținut), la care maestrul Menuhin dă replica: "Pardon, sunt banii mei, eu i-am muncit".

postoricanul spunea...

pffF...bugetul nostru e controlat la batistuta si ungiute la fiecare 3 luni de FMI si nu am auzit de proteste de strada, cat despre scaderea in sondaje pe motivul asta nici atat. Stim foarte bine ca oricne ar fi avem un guvern pus pe furat propriul popor asa ca mai bine ca stau unii cu ochii pe ei. Si decat FMI mai bine CE, ca prin tarile UE mananca paine 2 milioane de romanasi care la o nevoie ar putea influeta un pic votand cu cine trebuie.


Cu chinga FMI stransa guvernul nostru a mai oprit mituirea obisnuita de la buget in an electoral(pensii salarii) si acum vand patrimoniul RAPPS dupa ce au lungit termenele de inchiriere actualilor chiriasi cu peste 10 ani. si spun...corect, e licitatie cu strigare...da, dar cine cumpara o casa in care nu poate intra 10 ani si pe care o s aia o chirie infima? ghici, cine?

asta nu prea e praduiala averii statului riddick?

Riddick spunea...

FMI măcar dă banu'. Controlul e conjunctural, doar atât timp "le dăm telegramă să ne trimită bani".

Riddick spunea...

Merkel: Germania nu-şi poate delega controlul asupra bugetului către o instituţie europeană

http://cursdeguvernare.ro/si-discursul-lui-merkel-germania-nu-si-poate-delega-controlul-asupra-bugetului-catre-o-institutie-europeana.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: