03 decembrie 2011

Jacques Delors recunoaște că euro nu poate supraviețui într-o Uniune de state independente



HotNews se face că traduce interviul lui Jacques Delors pentru Daily Telegraph, ocolind pasajul-cheie:
The euro can emerge from this crisis only if two conditions are met. “The first is that the firemen must put out the fire. The second is that there must be a new architecture. If you have one of these things without the other, the markets will be sceptical”.

The choice is “either to accept a greater transfer of sovereignty or to submit to a common discipline”. 
Euro poate ieşi din această criză numai dacă sunt îndeplinite două condiţii. "Prima este că pompierii trebuie să stingă focul. A doua este că trebuie să existe o nouă arhitectură. Dacă ai [doar] unul dintre aceste lucruri fără de celălalt, pieţele vor fi sceptice".

Alegerea este "între a accepta un transfer mai mare de suveranitate sau a te supune unei discipline comune".

5 comentarii :

postoricanul spunea...

dea...nu exista suport in Fr pentru o noua arhitectura. Sarko se fereste ca de foc sa se puna in contra cu fiica FN, care abia atat asteapta. Deci, compromisul farnco-german va fi o sa se supuna unei discipline mai stricte si basta. Nu poti sa ai deficite de 9% si sa zici ca sunt de 3%, pentru ca asa e mumos. Declari cat ai deficit si trebuie ca bilantele bugetelor sa fie verificate de experti independeti de guverne pentru a vedea daca isi mint propriul popor sau nu...cam cum ni se intampla noua azi cu FMI si UE.

Riddick spunea...

Extrem de neconvenabil, sper ca partidele care vor vota pentru "inspecții" să plătească prețul cuvenit la urnele de vot. Câți euro bagă UE la bugetul României (UE ca atare, nu taxe ale unor "firme din state ale UE"), de vrea să-și dea cu părerea privind bugetul ? E cam ca la Festivalul George Enescu din vremea celui de-al treilea mandat al lui Iliescu, când acesta face o aluzie către Yehudi Menuhin despre "banii noștri" ("ai guvernului" - premiul/onorariul pe care l-a obținut), la care maestrul Menuhin dă replica: "Pardon, sunt banii mei, eu i-am muncit".

postoricanul spunea...

pffF...bugetul nostru e controlat la batistuta si ungiute la fiecare 3 luni de FMI si nu am auzit de proteste de strada, cat despre scaderea in sondaje pe motivul asta nici atat. Stim foarte bine ca oricne ar fi avem un guvern pus pe furat propriul popor asa ca mai bine ca stau unii cu ochii pe ei. Si decat FMI mai bine CE, ca prin tarile UE mananca paine 2 milioane de romanasi care la o nevoie ar putea influeta un pic votand cu cine trebuie.


Cu chinga FMI stransa guvernul nostru a mai oprit mituirea obisnuita de la buget in an electoral(pensii salarii) si acum vand patrimoniul RAPPS dupa ce au lungit termenele de inchiriere actualilor chiriasi cu peste 10 ani. si spun...corect, e licitatie cu strigare...da, dar cine cumpara o casa in care nu poate intra 10 ani si pe care o s aia o chirie infima? ghici, cine?

asta nu prea e praduiala averii statului riddick?

Riddick spunea...

FMI măcar dă banu'. Controlul e conjunctural, doar atât timp "le dăm telegramă să ne trimită bani".

Riddick spunea...

Merkel: Germania nu-şi poate delega controlul asupra bugetului către o instituţie europeană

http://cursdeguvernare.ro/si-discursul-lui-merkel-germania-nu-si-poate-delega-controlul-asupra-bugetului-catre-o-institutie-europeana.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: