21 decembrie 2011

Ce bine-mi pare că aţi luat ţeapă ! "Ministerul" lui Orban e ilegal !



Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 78/2011 privind stabilirea unor masuri organizatorice in domeniul afacerilor europene nu a intrunit, miercuri, in plenul Senatului, numarul de voturi necesar adoptarii.

In lipsa mai multor parlamentari ai Puterii de la lucrarile Senatului, proiectul de lege adoptat tacit de Camera Deputatilor a primit la Senat 51 de voturi "pentru" si 46 de voturi "impotriva", numarul minim de voturi necesar adoptarii sau respingerii fiind de 69 de voturi. Textul Ordonantei de Urgenta ramane, astfel, in vigoare, proiectul de lege urmand sa fie reintrodus anul viitor pe ordinea de zi a Senatului. Senatul este camera decizionala.

"Neaplicarea masurilor cuprinse in prezenta ordonanta de urgenta ar avea consecinte grave asupra realizarii procesului de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune", se arata in ordonanta de urgenta. [...]

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

;).....
Bani aruncati pe tot felul de birocrati nesatui..

Riddick spunea...

Sunt curios dacă există un barem de timp până când trebuie aprobată o ordonanță în parlament (se pare că nu, acum un an-doi se mai votau ordonanțe de 7-8 ani vechime, cărora "nu le venise rândul", dar au produs efecte). Jenant, să stai cu un minister atârnat de-o ordonanță !

Crystal Clear spunea...

Ce mizerie ...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: