Nahoi (salariatul de la Bruxelles al lui Patriciu) nici nu îşi ascunde satisfacţia:
România a ales modelul german de construcţie europeană, refuzând propunerile Marii Britanii. Viitorul summit de la Bruxelles, crucial pentru Uniune.
[...] Şi Bucureştiul a optat deja, spun surse diplomatice: în cadrul recentei vizite pe care preşedintele Traian Băsescu a efectuat-o la Berlin, România a promis sprijin Germaniei. O alegere deloc surprinzătoare, câtă vreme şeful statului român s-a declarat, în ultima vreme, susţinător al ideii „Statelor Unite ale Europei".
Spre o Uniune „27 minus"
În condiţiile menţinerii refuzului Londrei, statele care vor merge pe mâna Germaniei vor recurge la soluţia unui protocol interguvernamental. Ceea ce înseamnă că întreaga arhitectură europeană se va schimba, spun surse europene. Putem avea de acum înainte o formulă „UE 27 minus". Ceea ce nu înseamnă că unii vor părăsi Uniunea, ci doar că se vor poziţiona în afara acestui acord. Deocamdată, Marea Britanie şi Suedia par cel mai aproape de a rămâne pe margine. Ce se va întâmpla însă cu statele din Est? Dacă România şi Polonia vor merge pe mâna Germaniei, este de aşteptat ca şi celelalte state mai mici din regiune să facă acelaşi lucru, spun surse europene - chiar şi Ungaria cea naţionalistă, ocupată însă până peste cap cu problemele sale de finanţare. Cehia, la rândul ei, este prea mult legată de economia germană pentru a-şi putea permite un euroscepticism altfel decât de faţadă, spun surse europene.
În cazul României asistăm la o schimbare fundamentală de orientare strategică. În 2004, mandatul preşedintelui Traian Băsescu începea cu afirmarea „axei Bucureşti-Londra-Washington". Finalul celui de-al doilea mandat găseşte România puternic orientată spre Berlin şi, deci, spre nucleul „dur" european.
"Cu cine va vota, aşadar, «Noua Europă»? În principiu, se va poziţiona după cele mai mari state din regiune, Polonia şi România.
Ce primeşte România de la Germania
Sprijinul România pentru Germania nu a fost acordat chiar gratis, afirmă surse diplomatice române. Acestea dezmint zvonurile care au circulat în u,timul timp în mediile politice, economice şi jurnalistioce de la Bucureşti, cum că Deutsche Bank ar putea finanţa, la nevoie, datoria suverană a României. Se pare că ar fi vorba în special de susţinerea de către Germania a unei generoase politici de coeziune, în care România este profund interesată, la fel cum este şi de Politica Agricolă Comună. Aici se despart interesele Bucureştiului şi ale Londrei. Aceasta din urmă doreşte să-şi reducă simţitor contribuţia la Bugetul Uniunii şi critică deschis Politica Agricolă.
Cineva "şi-a asumat răspunderi"...
Din răspundere pentru Germania şi Europa: Germania europeană într-o Europă unită
Este important ca Germania să străbată acest drum alături de Franţa. Este important să cooptăm Polonia în acest proces din ce în ce mai strâns al cooperării statelor din zona euro. În interes german, Europa de mâine are nevoie atât de Franţa, cât şi de Polonia ca parteneri principali. Va trebui însă să luăm în serios şi interesele, şi privirile nedumerite ale altor state vecine şi partenere. Încrederea partenerilor noştri în Germania şi încrederea Germaniei în Europa sunt aversul şi reversul aceleiaşi medalii. Europa nu trebuie să devină o societate bazată pe neîncredere, nu din cauza cuvintelor pe care le rostim şi nici din cauza acţiunilor pe care le întreprindem. Decisivă este voinţa politică, să facem împreună din proiectul integrării europene o poveste de succes. Şi nu avem voie să identificăm doar acele aspecte care nu funcţionează, ci trebuie să promovăm activ calea spre o uniune a stabilităţii. Pretutindeni în Europa avem nevoie de o nouă dezbatere privind viitorul Uniunii Europene. Este vorba de condiţia noastră europeană în viitor. Este vorba de o constituţie europeană care creează condiţiile instituţionale pentru integrarea continuă, şi pe plan economic şi financiar, sub controlul Parlamentului European.
...iar altcineva se pare că a primit garanţii
Suspendarea lui Băsescu, un gest ridicol
Într-o lume ameninţată de furtuna financiară, într-o Europă ce pârâie din toate încheieturile, Traian Băsescu a adoptat poziţia marţială a liderului cu fruntea brăzdată de grijile ţării. Nu mai iese la restaurant, nu mai stă la şpriţuri cu Gigi Becali, nu mai sparge seminţe pe stadion, nu se mai ia de ziariste. Acum luptă cu criza şi face politică mare cu Angela Merkel.
Această schimbare de comportament, în contrast cu plezirismul afişat de opozanţii lui, are un efect important asupra alegătorilor gata să părăsească barca partidului de guvernământ, nemulţumiţi de scăderea nivelului de trai şi de creşterea corupţiei. „Cel puţin, Băsescu ştie ce face", îşi spun mulţi acum. Nu sunt ei atât de numeroşi pentru a aduce victoria în alegeri a PDL, dar pot fi suficienţi pentru a face din USL un câştigător fără majoritate parlamentară absolută, ceea ce ar echivala cu înfrângerea opoziţiei.
24 de comentarii :
DE-ZAS-TRU....
Bine nu va fi.
si-asa e rau si cu ceilalti e nasol. deja dezastrul bancar scapa de sub control. marea britanie nu prea are cum sa ne ajute. la moneda euro nu vom adera prea curand. cred ca base a capatat ceva cu moldova mai degraba. cert este ca totul incepe sa semene cu lisabona,istambul,cairo in timpul razboiului,toti striga ceva si negociaza subteran cu dusmanul,taberele sunt difuze,nimic nu pare batut in cuie,zvonurile induc panica,se dau ultimatumuri si guvernele se schimba plus inevitabila "nervozitate si lipsa de incredere a pietelor" indusa de cine mai stie care factiune financiar-bancar-politica-oculta.
E grav că ne prezintă acești pași ca și când ar fi fost conveniți în prealabil în urma unei dezbateri publice, și ar fi un consens general în privința etapelor care vor fi urmate.
E problema de principiu.Germania e in relatii stranse de cooperare cu Rusia...politica lor comuna e "sociala" ( socialista)-egalitara ,dictatoriala
UK-nu ! Englezii vor democratie
Aici ne duce axa Berlin-Moscova :
http://www.ecol.ro/content/economia-rusiei-putin-%C8%99i-statul-kgb-ist
Problema e ca nici nu prea mai ai cu cine sa votezi.. Atat USL cat si PDL sunt calati pe proiectul Statele Unite ale Europei". O mica speranta ar fi fost totusi un nou "partid al capitalului Romanesc" fondat de Patriciu. Proiect care nu prea se intrevede la orizont.
Apropo, vor sa aderam la zona Euro in 2015. Pentru un proiect de o asemenea anvergura si cu implicatii puternice asupra mediului economic Romanesc, vom fi si noi.. "oamenii de rand" consultati prin vreun referendum in legatura cu acest subiect sau vor considera de la bun iceput ca "e de la sine inteles" ca Romanii vor sa adere la Euro..
Am crezut o vreme că Patriciu va crea așa ceva, acum nu prea mai cred. Ar trebui să se întâmple ceva concret, nu doar aluzii. Se pare că vor fi probleme cu aderarea la euro, nu va fi simplu, și nu va fi (dacă va fi ) în 2015.
Patriciu, prietenul lui Putin sa faca partid de dreapta care sa sustina capitalismul fara afaceri cu statul ?
Pff....
Umblă un zvon cum că Patriciu ar fi ofițer acoperit. Asta ar explica cum a avut acces la asemenea active, precum și imunitatea lui cel puțin aparentă. Adică, a fost "the frontman", doar. O ipoteză, dar dacă e reală, ar fi imposibilă crearea acelui tip de partid. Ex-clus.
Eu pun mana-n foc ca a fost ofiter acoperit.
In '90-in timpul mineriadei ma tot verifica pe mine un alt ofiter( incepuse din '88) iar ultima oara ,cand a vrut sa-si arate "muschii " si mi-a demonstrat ca-mi asculta convorbirile telefonice ,mi-a propus sa intru in partidul lui Patriciu-Aripa Tanara.
Tipu era de la fosta Direcţie de Informaţii Externe a Securităţii....
Apare într-o fotografie alături de Omar Hayssam, într-un bazar din Sudan, mai era și Dorin Marian. Aparent, Hayssam "nu era cu ei" (apare în alt plan), dar pun pariu că mai sunt și alte fotografii mai concludente (au fost făcute de Mossad ?).
http://riddickro.blogspot.com/2009/05/dinu-patriciu-omar-hayssam-si-dorin.html
Mda.. ideea e ca un partid conservator de dreapta si euro-sceptic ar trebui sa apara si in Romania. Daca te uiti "prin vecini", suntem cam singurii unde nu exista asa ceva. Am zis Patriciu doar pentru ca am observat ca de multe ori "spune lucrurilor pe nume". Si pe langa asta, ar avea si resursele necesare pentru un astfel de proiect. Nu exista prea multe optiuni in momentul de fata in privinta asta.
Omar Hayssam era foarte activ si inainte de 89....
In afaceri, vorbesc...
Suntem singurii care mai defilăm cu portretele prin internat.
Episodul I
Mihai I Truman Stalin Churchill
Episodul II
Mihai I Petru Groza
Episodul III
Petru Groza Marx Engels Lenin Stalin
Episodul IV
Dej Marx Engels Hrusciov
Episodul V
Ceaușescu
Episodul VI
Ceaușescu + Decebal + voievozii (Cântarea României)
Episodul VII
Ilici
Episodul VIII
Schuman + Monnet
Ehe... Hayssam a făcut și armata în România (și facultatea, probabil primise deja cetățenia), avea grad de ofițer în rezervă al MApN (l-a pierdut după condamnare).
Ahaaaa...Eram sigura ca e ceva
Este cea mai dramatica postare de pe blog, referitoare la Romania...
Nici nu am mai avut inspirație să mai scriu, după asta.
Mi-am dat seama...
Ciudata concluzie la "un angajat al lui Patriciu isi exprima satisfactia". Din cate am urmarit, Patriciu nu ete fericit(!) nici de intrarea Romaniei in UE! Da' cu asa spirit de observatie, asa concluzii:-) Trageti concluzia!
Ciudată, neciudată...
Patriciu este mana lunga a lui Putincare, impreuna cu Germania merg spre Eurasia..
De aici vin concluziile ....
Patriciu nu-i fericit din cauza c-au venit corporatiile mai puternice ca le si-i sufla de sub nas afacerile cu statul
Noi, aia mici cu afacerile noastre marunte-fara stat ar trebui sa luam deja antidepresive.... Dar nu luam..
Si suntem convinsi ca nici Patriciu de fapt, nu-i nefericit...
Trimiteți un comentariu