14 noiembrie 2011

Asasinii lui Geoană (Doru Bușcu, VoxPublica, 8 decembrie 2009)


Biroul Permanent Naţional al PSD a reconfirmat, luni, în unanimitate, decizia luată săptămâna trecută de BPN în ceea ce-l priveşte pe Mircea Geoană, a anunţat liderul social-democrat Victor Ponta, menţionând totodată că reuniunea Comitetului Executiv a fost convocată pentru data de 22 noiembrie.
Mediafax
Unii au guşi, burţi şi cefe cu pliuri. Au de ţinut în formă o întreagă anatomie a lăcomiei. Au biznisuri gri în adormire, combinaţii cu statul îngheţate, imobile neterminate şi familii obişnuite să trăiască pe picior mare. Alţii au priviri flămânde şi coastele la vedere. Au vise de mântuire cu multe zerouri şi modelul colegilor graşi în cap. Şi unii şi alţii au patru ani de aşteptat în opoziţie şi încă pe atât în perspectivă.

Pe toţi îi uneşte foamea şi îi ţine în frâu promisiunea partidului. Între ei şi silozurile statului stă însă eşecul în alegerile de duminică. Între ei şi deliciile guvernării s-au pus mai multe gafe de rutină şi o monumentală vizită la Vântu.

Acum, ciolanul e la alţii, iar vina o poartă, pe lângă propria lor prostie, prostia fenomenală a entităţii Mircea Geoană. O prostie perfectă, sferică, lipsită de impurităţile inteligenţei, o prostie pe care istoria bazinului pontic n-a mai cunoscut-o din neolitic încoace. Niciodată, în evidenţele tribale ale umanităţii n-a mai existat, cred, vreun individ atât de greşit scos în faţa clanului.

Mircea Geoană e acum sub şoc. Privirea lui năucă, în care nu se poate descifra nici cel mai mic semn că ar înţelege ce urmează să i se întâmple, are accente autentice de inocenţă. Amintiţi-vă puiul de gazelă de pe National Geographic. Să-i punem numele Mircea şi să-l urmărim cum înaintează prin savană. Prostuţ şi vesel, din când în când ţopăie. Nu bănuieşte nimic, nu presimte nici un pericol.

Dar operatorul ne arată, prin teleobiectiv, un grup de hiene care adulmecă aerul. Îi iau urma şi se împrăştie. Îl încercuiesc, îi taie retragerile, îi închid unghiurile. La gros planuri îi vedem, furişaţi prin ierburi, cu mult înainte ca data congresului să fie fixată, pe Mitrea, pe Hrebenciuc, pe Vanghelie şi restul haitei. Dragnea stă deocamdată deoparte. N-o să participe la crimă, o să vină mai încolo, la împărţirea prăzii. Mircea ţopăie nestingherit şi behăie. Nu-i trece prin cap că secundele îi sunt numărate. De fapt, prin cap nu-i trece nimic.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/asasinii-lui-geoana-20554.html

4 comentarii :

Anonim spunea...

Astia URLA de dictatura BASESCU!
Si vor sa ne conduca pe toti!

Riddick spunea...

Deh... eu mi-am format o părere că ce e acum în parlament e de fapt un cartel, sunt la mişto pe partide diferite. S-au observat în mai multe împrejurări interesele comune.

costin spunea...

Buscu asta are talent, pacat ca e un ticalos.

Riddick spunea...

Ştiam articolul încă din 2009. Nu-l pot suferi pe Buşcu.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: