14 noiembrie 2011

Ghimpu: Vlad Filat stă în spatele grupului Dodon şi o promovează pe Zinaida Greceanîi în funcţia de şef al statului



"Vlad Filat a pus la cale proiectul Greceanîi. Acesta o promovează pe Greceanîi în funcţia de şef al statului şi îşi caută aliaţi pentru a lovi în continuare în partidele din Alianţă". Aceste declaraţii îi aparţin preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

"Sunt nişte proiecte ascunse, puse la cale cu un coleg de-al nostru din Alianţă şi noi nu suntem de acord cu acest lucru", a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit liberalului, încă din 2009, Vlad Filat este împotriva candidaturii lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte al statului.

Mihai Ghimpu spune că nu va vota pentru candidatura Zinaidei Greceanîi la funcţia de şef al statulu. "Trebuie să depunem eforturi ca să fie ales candidatul Alianţei, pentru că aceasta înseamnă majoritatea parlamentară".

De asemenea, preşedintele PL a menţionat că Zinaida Greceanîi nu reprezintă valorile împărtăşite de liberali.

În acelaşi timp, liberal-democraţii califică drept regretabile afirmaţiile lui Mihai Ghimpu.

"Încercând să ascundă propriile ambiţii de a sacrifica o eventuală stabilizarea a situaţiei politice prin obţinerea unei funcţii de preşedinte al Parlamentului, dumnealui concomitent atacă partenerii de alianţă", a declarat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Menţionăm că, la ultima şedinţă a Consiliului Alianţei de guvernare s-au discutat două posibile candidaturi pentru funcţia de şef al statului. Şi anume cea a democratului Marian Lupu şi a Zinaidei Greceanîi.

Publika.md

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: