14 octombrie 2011

Ilie Şerbănescu: "România e un vasal în Europa şi nu poţi cere stăpânului"



Ilie Şerbănescu se referă, evident, când spune "România nu îşi poate permite aşa ceva", la clasa politică actuală.

Dovedirea datoriei istorice pe care Germania ar avea-o faţă de România întâmpină, însă, şi impedimente de natură "tehnică", despre care am mai scris. Evident, s-a ajuns aici "cu totul întâmplător", n'aşa ?

"Domnul Radu Golban vrea să dovedească că noi avem o creanţă de încasat şi noi ne străduim să arătăm că nu avem. Acum, ca o părere personală, este hazardat să crezi că în situaţia actuală s-ar putea apuca România să ceară Germaniei 19 miliarde", a declarat analistul economic Ilie Șerbănescu.

"România e un vasal în Europa şi nu poţi cere stăpânului. Asta-i părerea mea. Dar cred că s-ar putea rezolva din punct de vedere istoric. Istoric avem, nu putem face un demers. Aşa ar fi mai normal şi mai onorant. Însă aşa, cred că ne facem de râs încercând să dovedim… dacă există un termen de prescriere anul viitor eu cred că noi aplicăm o politică de (…) până atunci. După care vom fi şi inteligenţi. Da dom’ne, am găsit, e adevărat, dar s-a prescris. Ca să nu ne expunem acestei situaţii de a cere Germaniei. O situaţie complicată şi delicată. Nu cred că România îşi poate permite aşa ceva", a spus Șerbănescu.

CAPITAL

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

I.Serbanescu e si el patriot pana la un punc.
Adica pana la a fi pus sa lupte din greu pentru drepturile lui si ale poporului sau...

Riddick spunea...

Daaa...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: