16 octombrie 2010

Ţară de tâmpiţi ?



Documentele privind posibila datorie a Germaniei către România s-ar afla la BCR, conform unei adrese a BNR. BCR a fost privatizată în decembrie 2005.  

Prim-ministru în 2005: Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu.
Guvernator BNR în 2005: Constantin Mugurel Isărescu.
Ministru de Finanţe în 2005: Varujan Vosganian

Răspunsul BNR la interpelarea oficială a senatorului Iulian Urban (PDL) privind chestiunea clarificării unor informaţii privind o posibilă datorie a Germaniei către România:


Povestea traseului documentelor pe baza carora Romania isi poate fundamenta si structura juridic pretentiile sale fata de datoria restanta din cel de-al doilea razboi mondial a Germaniei fata de noi, ia o intorsatura ciudata.

Dupa o tacere de doua luni de zile, BNR prin directorul Iuliu Iacobescu a trimis catre Senatul Romaniei ca raspuns la solicitarea senatorului Iulian Urban, adresa 9413/07.10.2010 inregistrata la Senat cu nr. 3821/11.10.2010.

Conform acestei adrese [ vezi facsimil ] toate documentele legate de creanta Germaniei s-ar afla in posesia unei....entitati bancare private, mai exact in arhivele BCR, banca cumparata de austriecii de la Erste Bank.

Plecand pe urmele lor, senatorul Iulian Urban a cerut conducerii BCR tot prin intermediul Senatului Romaniei, sa raspunda oficial in legatura cu existenta acestora si sa le predea Senatului Romaniei in vederea analizarii acestora de catre Camera Superioara a Parlamentului National.

BNR catre senatorul Urban in problema datoriei Germaniei catre Romania : toate documentele le are BCR   (pe blogul senatorului Iulian Urban)


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Prima manipulare a inceput pe Hotnews...
Pe urma s-a extins la B1TV...

Se pare ca IRTV trece printr-o metamorfoza si se transforma in B1TV

Riddick spunea...

Prea multe reziduuri de la IRTV se scurg spre B1TV.

Trebuie curăţenie la TVR, se prinde la ţară, aici este important de transmis mesajul corect.

Crystal Clear spunea...

Neaparat !
Ce mai mi-au auzit urechile si pe la TVR !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: