14 octombrie 2011

Ilie Şerbănescu: "România e un vasal în Europa şi nu poţi cere stăpânului"



Ilie Şerbănescu se referă, evident, când spune "România nu îşi poate permite aşa ceva", la clasa politică actuală.

Dovedirea datoriei istorice pe care Germania ar avea-o faţă de România întâmpină, însă, şi impedimente de natură "tehnică", despre care am mai scris. Evident, s-a ajuns aici "cu totul întâmplător", n'aşa ?

"Domnul Radu Golban vrea să dovedească că noi avem o creanţă de încasat şi noi ne străduim să arătăm că nu avem. Acum, ca o părere personală, este hazardat să crezi că în situaţia actuală s-ar putea apuca România să ceară Germaniei 19 miliarde", a declarat analistul economic Ilie Șerbănescu.

"România e un vasal în Europa şi nu poţi cere stăpânului. Asta-i părerea mea. Dar cred că s-ar putea rezolva din punct de vedere istoric. Istoric avem, nu putem face un demers. Aşa ar fi mai normal şi mai onorant. Însă aşa, cred că ne facem de râs încercând să dovedim… dacă există un termen de prescriere anul viitor eu cred că noi aplicăm o politică de (…) până atunci. După care vom fi şi inteligenţi. Da dom’ne, am găsit, e adevărat, dar s-a prescris. Ca să nu ne expunem acestei situaţii de a cere Germaniei. O situaţie complicată şi delicată. Nu cred că România îşi poate permite aşa ceva", a spus Șerbănescu.

CAPITAL

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

I.Serbanescu e si el patriot pana la un punc.
Adica pana la a fi pus sa lupte din greu pentru drepturile lui si ale poporului sau...

Riddick spunea...

Daaa...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: