14 octombrie 2011

EuroBăse vrea să meargă cu o navă rapidă spre UERSS. Dar, poate nu şi cu noi...



Poţi cum vrei, ciobane, turma s-o insulţi,
Asta-i vremea luptei contra celor mulţi.
"Antimioriţa"

Oare de ce tot repetă Băsescu obsesiv, de la o vreme, cuvintele "Europa Unită" ? Nu ştiu vreun alt preşedinte ori premier în funcţie care să facă acest lucru. Chiar dacă gândesc la fel despre "proiect".
Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, joi, ideea că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la constituirea Statelor Unite ale Europei, el făcând aceste afirmaţii cu ocazia ceremoniei de decorare a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale care participă la colocviul "Penser l'Europe" 

"Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei", a declarat şeful statului, el precizând că a vorbit despre acest lucru şi în urmă cu circa două luni.
"În acelaşi context am susţinut că va fi cu atât mai bine cu cât va fi mai repede şi acest «mai repede» nu este generat de o grabă a României, ci, în opinia mea, este generat de o grabă a lumii, a efectelor procesului de globalizare", a subliniat Băsescu. 

Potrivit afirmaţiilor sale, dacă, în mod real, Europa vrea să fie în cabina de comandă a procesului de globalizare, ea nu poate să fie decât unită.

"Dacă vom rămâne aşa cum suntem, vom fi tot timpul în poziţia de a lupta uneori împotriva efectelor globalizării", a ţinut să precizeze preşedintele Traian Băsescu.

Joi a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare de către preşedinte a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale, care participă la colocviul "Penser l'Europe", care are loc la Bucureşti în perioada 13-15 octombrie. 

Traian Băsescu a înmânat, joi, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer profesorului universitar Thierry de Montbrial *, Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor profesorilor universitari Jaime Gil Aluja, Evanghelos Moutsopoulos şi Michael Metzeltin. 

El a conferit, de asemenea, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, Categoria A - "Literatura" profesorilor universitari Jacques De Decker, Serge Fauchereau, Radivoje Konstantinovic şi Gisele Vanhese, precum şi Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor - "Cercetare ştiinţifică" lui Mohamed Laichoubi.

MEDIAFAX
 * Thierry de Montbrial  este membru în Comitetul Director al Conferinţelor Bilderberg din 1976.

10 comentarii :

Riddick spunea...

"De ce ?", "de ce ?"...

PENTRU CĂ E UN TRĂDĂTOR, DE-AIA. IAR NOI, NIŞTE IDIOŢI CARE TOLERĂM TRĂDĂTORI LA CONDUCEREA ROMÂNIEI, DIN 22 DECEMBRIE ŞI PÂNĂ ACUM !

Crystal Clear spunea...

Se crede o mare inteligenta care are viziunea viitorului :
"în opinia mea, este generat de o grabă a lumii, a efectelor procesului de globalizare", a subliniat Băsescu. "
Nu se deosebeste cu nimic de Iliescu al carui discurs actual este globalist.
Discusul globalist este forma up-datata a celui comunist.
Asta trebuie sa pricepem noi !

Riddick spunea...

Un cioban (hăhăhăhă), care în loc să se ocupe de "stână" şi de oile obştii, "face trafic cu carne, lână, lapte şi brânză".

Unde-or fi câinii ciobăneşti ? ;-)

Crystal Clear spunea...

E negustor de romani si negociaza Romania in folosul sau personal, material si al propriului orgoliu.
Ce sa zic, se crede "mare om de stat"
Nu numai ca radem de el dar deja ne este rusine cu un astfel de presedinte globalisto-comunist

Riddick spunea...

Trebuie mare atenţie în 2014, pe cine vom alege.

Crystal Clear spunea...

Ce ne-a mai pacalit Basescu....Mama, mama.. Nici Iliescu sau Constantinescu nu ne-au pacalit in halul asta si pe un termen atat de lung....

Riddick spunea...

Dacă în 2014 va fi un tur doi de genul Baconschi vs Antonescu, nu mă duc să votez, că e totuna.

Crystal Clear spunea...

penibil...

Anonim spunea...

Ce unanimitate de idei! la NOI. Parca sunt pe Blogul lui Nastase:-)

Riddick spunea...

Las', că Năstase a convocat referendumul falsificat din 2003, când a apărut în Constituţie CSM şi Art. 137.2. (trecerea la "moneda unică a UE" fără alt referendum, prin lege).

Falsificat = cifra de participare (ziua 1 + ziua 2), în cea de-a doua zi, la ora 15 (exit poll): 34%. CCR validează referendumul - participare "54,2%".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: