12 septembrie 2011

România nu are obiecţii: "Ce dacă dăm mai mult ? Vom mări apsorţia !"



România nu are obiecţii faţă de o contribuţie mai mare la bugetul UE... că doar speră să se scoată pe partea ailaltă, la "apsorţia" de fonduri europene:

Nouă ţări europene, printre care Franţa, Germania şi Marea Britanie, vor aduce luni la cunoştinţa Comisiei Europene că nivelul propunerii sale pentru viitorul buget al UE (perioada 2014-2020) este prea ridicat în contextul austerităţii generalizate, au făcut cunoscut surse diplomatice, citate de AFP.

'Propunerea Comisiei Europene este prea ridicată. Majorarea cheltuielilor în viitorul cadrul multianual este evident excesivă în raport cu ce este necesar pentru stabilizarea bugetului UE', se arată în proiectul de declaraţie comună ce urmează să fie dat publicităţii luni.

Miniştrii afacerilor europene din Austria, Danemarca, Germania, Finlanda, Franţa, Italia, Olanda, Suedia şi Marea Britanie [lipsesc România, Polonia, Ungaria...] vor aproba acest document în cursul unei întâlniri ce va avea loc, luni, la Bruxelles, înaintea reuniunii lor cu omologii din ţările membre ale UE.

Toate aceste state au deja statut de contributor net la bugetul Uniunii Europene, cu alte cuvinte contribuie cu fonduri mai mari decât cele primite [ca şi România], ori sunt pe cale să le obţină. Din acest motiv, doresc în mod deseobit să limiteze cheltuielile pe viitor, a subliniat o sursă diplomatică.

Bruxellesul a propus plafonarea cheltuielilor la 1,05 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) european - 1.025 miliarde euro - pentru perioada 2014-2020, fapt ce ar marca o stabilizare în raport cu perioada în curs ce se încheie la sfârşitul lui 2013.

Comisia Europeană a prevăzut adăugarea unor cheltuieli extrabugetare în valoare de 58,3 miliarde euro pentru a finanţa dosare cruciale, cum ar fi ajutorul pentru dezvoltare, proiectul reactorului nuclear ITER, Galileo şi mai multe fonduri de ajutorare sau de criză pentru a permite UE să reacţioneze în situaţii imprevizibile, îndeosebi în sectorul agricol.

Valoarea reală a propunerii se cifrează la 1083,3 miliarde euro, 1,11 la sută din PIB-ul european şi o creştere de 5 la sută. 

CAPITAL

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Apsortia" de apa chioara .....

Riddick spunea...

Ne furăm căciula.

Crystal Clear spunea...

Ne lasam furati !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: