25 septembrie 2011

Înaintea "corupţiei", trebuie să eliminăm cozile de topor ale UE



"Ca să atragem banii europeni, trebuie să eliminam suspiciunile de corupţie şi să simplificam procedurile". Sunt angajamentele pe care noul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, susţine că şi le-a asumat atunci când a acceptat acest mandat.
Pro TV, emisiunea "După 20 de ani"

Partea relevantă începe după minutul 28, până acolo se pierde timpul cu chestiuni tehnice:


Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV, că, în prezent, interesul vital pentru România este consolidarea UE, apreciind că "scenariul cel mai rău ar fi ca acest proces de integrare europeană să o ia în sens invers".

"Cred că scenariul cel mai rău ar fi ca acest proces de integrare europeană s-o ia în sens invers. Adică să asistăm din ce în ce mai mult la evoluţii centrifuge, care ar putea conduce inclusiv la dezintegrarea UE. În momentul de faţă, interesul vital pentru România este consolidarea Uniunii Europene. Acea idee a Statelor Unite Europene este o idee spre care trebuie să mergem, pentru că, altfel, dacă ne uităm pe hartă, Europa e un continent mic, în pierdere de viteză, cu o populaţie care îmbrătrâneşte, cu anumite avantaje, dar şi cu multe dezavantaje", a declarat Leonard Orban la ProTV
.
El a mai spus că, dacă europenii vor să menţină un anumit nivel de trai, un anumit standard de prosperitate, au nevoie de unitate.

"Altfel, vom deveni irelevanţi la nivel global, ceea ce înseamnă că standardul de viaţă, prosperitatea va scădea semnificativ, ne vom confrunta cu crize majore şi, până la urmă, nu vreau să avansez scenarii foarte dure, dar, în condiţiile în care această construcţie se va prăbuşi, cred că există riscul să ne întoarcem la situaţiile de dinaintea celui de-Al Doilea Război mondial", a mai afirmat ministrul Afacerilor Europene.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, în august, necesitatea realizării Statelor Unite ale Europei, el precizând că acesta este punctul său de vedere şi avertizând că "numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară".

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Asistam cu gura cascata la subminare si tradare ,PUR SI SIMPLU .
Am mai citit pe undeva declaratia lui Basescu ca Romania va trebui sa fie la "butoanele globalizarii".

Crede ca ne prosteste si ca noi nu intelegem ce se intampla.
Intelegem foarte bine si nu ne vine sa credem ca suntem tradati si vanduti in halul asta !

Riddick spunea...

E nasoala treaba, cu câţi am discutat, marea majoritate sunt conştienţi, dar mai nimeni nu ar vrea sa îşi rişte locul mai mult sau mai puţin călduţ ca să facă ceva să îi contracareze.

O cunostinţă care n-a votat niciodata cu Ilici sau cu FSN/PDSR/PSD, dar a votat la referendumul din 2003, deşi îi spusesem atunci că mi se pare ceva suspect (nu eram nici eu total în cunoştinţă de cauză , atunci) mi-a dat dreptate la o discuţie recentă.

Crystal Clear spunea...

Da ,situatia e asa de nasoala incat lumea inca n-are curaj sa vorbeasca tare. Pe unde merg ,eu spun toate astea cu voce tare, sa ma auda toti.
Sunt unii care ma aproba dar zic ca nu sunt sanse sa scapam . Le este frica sa fie impotriva regimului...
Ce-am avea de pierdut daca vom comenta raspicat ? Nimic.

Realitatea este ca Base a luat-o raza cu SUE de putin timp ( nu cred ca sunt doua luni de la prima declaratie) iar oamenilor nu le vina inca sa creada ce aud...

Riddick spunea...

Oho, dacă nu era "prinsă" clauza cu trecerea la euro în Constituţie, dupa 2003 (Art.137.2.), şi rămânea doar prevederea "moneda naţională este leul", ce liniştit aş fi dormit !

Mulţi stau în expectativă, să vadă în ce parte înclină balanţa, dar la o adică "vor veni".

Crystal Clear spunea...

Exact ! Mai ales cei care conduc o afacere, firma etc,au niste relatii.Cu inima si sufletul sunt romani si au mandrie. Sunt totusi speriati de represalii ( multi n-au uitat vremurile comuniste)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: