01 august 2011

Publici lista lobby-ului pro-LGBT, atunci înseamnă că "inciţi la la ură și discriminare împotriva homosexualilor"



Zice Petru Clej (ex BBC):
Luni 1 august continuă la judecătoria sectorului Rîșcani din Chișinău procesul intentat de organizația Gender Doc M, care apără drepturile homosexualilor, împotriva lui Vitalie Marian, cel care a publicat o “listă neagră” a persoanelor publice care îi apără pe homosexuali. Vitalie Marian e acuzat de incitare la ură și discriminare împotriva homosexualilor. 
Am să citez un pasaj de pe situl lui Vitalie Marian cu privire la modul în care s-a desfășurat prima înfățișare pe 26 iulie: 
Din start, Doina-Ioana Straisteanu, avocata homosexualilor, a cerut judecatorului sa-mi interzica orice discutii in public, legate de proces. Asta, pentru ca sapatamana trecuta, impreuna cu reprezentantul meu legal, Radu Busila, am organizat o conferinta de presa unde am prezentat public invinuirile ce mi se aduc de organizatia Gender Doc. Se pare ca homosexualilor nu le convine ca acest proces sa fie cunoscut societatii. Pentru a se putea expune pe marginea demersului, judecatorul a dispus pentru data de 1 august organizarea audierilor acelor secvente de la conferinta de presa, care in opinia reclamantilor ar compromite bunul mers al procesului. Necatand la faptul ca audierile partilor au durat doua ore si jumatate, acestea nu au luat sfarsit. Si asta “gratie” grefierului judecatoresc care tapa la computer cu viteza melcului. Astfel, la urmatoarea sedinta (care va fi anuntata  luni, 1 august) va fi audiata referinta mea, dupa care se va recurge la audierea probelor. Trebuie sa spun ca m-am bucurat ca judecatorul n-a interzis accesul presei la sedinta, asigurand astfel transparenta procesului.

Se pare că Vitalie Marian nu înțelege noțiunea de “contempt of court” – sfidarea instanței și de aceea organizează conferințe de presă, menite să influențeze opinia publică și implicit și potențial și instanța. În orice caz, în Marea Britanie nu ar fi îndrăznit să facă așa ceva (în Statele Unite e o altă mâncare de pește, după cum a arătat cazul Dominique Strauss Kahn). [...]
Da, în State e altă mâncare de peşte, SUA nu sunt în UE. "Argumentaţia" articolului n-o mai public, este vorba de anumite comentarii mai critice la articolele sale, de parcă Vitalie Marian ar răspunde de conduita altor indivizi, majori, după toate aparenţele, şi care nu se află în întreţinerea sa.

Care e "crima" lui Vitalie Marian ? Că a publicat "lista neagră" cu lobby-ul pro-homosexual din Republica Moldova.

De pe listă lipseşte europarlamentarul Monica Macovei, activistă a lobby-ului pro-gay de la Parlamentul European, şi care s-a implicat în promovarea legii pro-gay din Moldova, retrasă, între timp, dar care se va trimite din nou în parlament la toamnă.

Tot azi are loc "procesul" lui Iulian Urban, pus în discuţie la PDL pentru opiniile sale "extremiste" de pe blog.

După standardele lui Clej, şi "extremiştii" Vlad Ţepeş şi Eminescu au o vină (postumă) pentru masacrul din Norvegia.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: