18 august 2011

PnL şi "Europa Federală"

Nu-mi fac iluzii că PnL s-ar putea disocia de acest mesaj:

Liberalii europeni se declară dezamăgiţi de rezultatele summitului Sarkozy-Merkel de marţi. Într-un mesaj postat pe pagina de internet a grulului liberal din Parlamentul European (ALDE), Guy Verhofstadt, liderul acestui grup, cere paşi mai hotărâţi pentru o Uniune Federală. Verhofstadt este unul dintre cei mai puternici susţinători ai emiterii de euroobligaţiuni pentru finanţarea datoriilor statelor membre ale zonei euro confruntate cu cele mai mari probleme.

„Deşi salut declaraţia comună privind guvernanţa economică în zona euro, nu văd cu adevărat ce poate oferi un Consiliu al şefilor de state şi de guverne, reunit la fiecare şase luni. Aceasta este înseamnă de şase ori mai puţin decât întâlnirile din cadrul Eurogrupului. Este nevoie, în schimb, de un guvern cu responsabilităţi economice reale, eficient şi care să poată reacţiona la toate provocările. Aceasta se poate întâmpla doar prin crearea la anul a unui cabinet în interiorul Comisiei. Comisia Europeană trebuie să fi regândită pentru a include un grup de comisari responsabili de zona euro şi condus în mod curent de Comisarul pentru afaceri economice. Mai mult, el ar putea conduce chiar Eurogrupul. [...]
Un guvern economic trebuie deasemenea să dispună de instrumente care în prezent îi lipsesc. Aceasta înseamnă punerea în comun a datoriei prin emisiuni de euroobligaţiuni şi reguli stricte privind deficitele publice. Aceste instrumente trebuie să fie independente de statele membre.
În cele din urmă, guvernanţa economică înseamnă că trebuie să existe un plan comun de convergenţă economică pentru toate statele membre din zona euro, care să stabilească obiective obligatorii, prin politica biciului şi zăhărelului. Simplele obiective enunţate în cadrul Pactului Euro Plus sunt deja insuficiente, dovedită eşecul aşa-numitei strategii de la Lisabona.
Acţiunea este urgent necesară. Deja pieţele au reacţionat negativ la declaraţiile doamnei Merkel şi ale domnului Sarkozy. BCE nu poate cumpăra tot timpul obligatiuni pentru ţările din zona euro aflate în dificultate. Când vor realiza liderii europeni că se menţin în aceeaşi greşeală de a face prea puţin, prea târziu? Moneda euro va fi salvată printr-o serie de paşi înainte spre o Uniune Federală", scrie Guy Verhovstadt pe pagina de internet a grupului ALDE.  

Adevărul : Liberalii europeni despre summitul Merkel-Sarkozy: „Când vor realiza liderii europeni că se menţin în aceeaşi greşeală?”

26 de comentarii :

Anonim spunea...

...atunci poate ai ceva de comentat despre asta: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9839140-basescu-vrea-statele-unite-ale-europei-fara-cedarea-suveranitate-europa-nu-mai-putere.htm

Riddick spunea...

Ho-ho, e de pus în ramă. Intră la "Duda zilei". Poate ne explică şi nouă toţi aceşti domni de la cine au mandat ca să susţină asemenea chestiuni.

Crystal Clear spunea...

Acum am vazut si eu si m-am crucit !
Este incredibil si inadmisibil ceea ce face.
Si mai stie ca nu-l va suspendsa nimeni pentru tradare pentru ca , de fapt toate partidele de dupa '89 au aceeasi viziune.

Ce NEMERNIC !

Crystal Clear spunea...

Ce tupeu are !

Riddick spunea...

Vor trebui să trucheze referundumul/urile. Iese scandal mare de tot.

Crystal Clear spunea...

Da, s-a dat pe fata.
Iese urat, urat !

Riddick spunea...

Să vedem ce vor scrie acum vuvuzelele europeiste de la "cele două tabere", care de fapt e numai una, RoEUmania.

Crystal Clear spunea...

Da, incepe ceea ce simteam de mult....
Oribil.
Trebuie sa apara imediat o opozitie .

Si apoi incepe adevarata lupta impotriva stangii

Riddick spunea...

Lumea e pe Lună, sparge seminţe şi ascultă manele. Aşteaptă să-i mai dea "boierii" ceva, sau să-i fure când se uită în altă parte.

Crystal Clear spunea...

Ai dreptate ! Daca e asa ,nu exista alta varianta decat plecatul din tara.
In urmatoarele luni vom sti exact ce-i de facut...

Crystal Clear spunea...

18 August 2011- Zi intorica !
"Declaratia oficiala de cedarea suveranitatii nationale "

Sunt socata !

UEistul platit de Basescu spunea...

Ce simpatici sunteti. Si unde o sa plecati? Banuiesc ca in niciunul din statele SUE, nici in SUA, nici in Imperiul Britanic... Atunci poate in China? Sau poate va retrageti pe o insula. Oricum, Base va da... UE. :)))

Riddick spunea...

UEistule, s-ar putea să rămân, să curăţ jegurile care vor să termine ţara asta.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles ca sunt o multime de tradatori care se bucura.....

Crystal Clear spunea...

Da, asta voiam sa adaug si eu: o sa plece Base si ramanem noi !

Riddick spunea...

E serioasă treaba. Acum cad toate măştile.

Crystal Clear spunea...

Da, deocamdata nimeni nu misca in front.
Le este frica.
Prima reactie a comentatorilor pe Hotnews e impotriva ,chiar si dupa propaganda de dicreditare a romanilor de mai mult de un an pe care o duce site-ul ...
Cel mai fericit se declara Skorpi la teofil....
Restul evita sa se pronunte deocamdata.Si au trecut mai bine de 3 ore

Crystal Clear spunea...

"In linie dreapta" este in "renovare" :))))))

Riddick spunea...

Şi la mine se fac "renovări", dar din mers. Site-ul lor e mai complex, trebuie timp mai mult.

Crystal Clear spunea...

Am remarcat renovarile tale .
Foarte bune.
Au disparut cateva linkuri pe care le mai accesam din cand in cand de la tine in legatura cu stirile noi : ziare.com, hotnews ,dar nu-i bai..

Riddick spunea...

Intră la linkul "Media", vor apare acolo. Mi se părea aiurea să le sacrific spaţiu de pe blog. Vor apărea şi alte linkuri : "Video", "Resurse", "Etichete"...

Crystal Clear spunea...

Da, am intrat
Foarte bine organizat !
Super :)

Riddick spunea...

You ain't seen nothing yet. Vreau să modific deschidrea link-urilor, în pagini ori ferestre noi, nu să dai mereu "back".

Anonim spunea...

Eu sunt de acord cu Basescu!
Nu va mai alarmati,daca suntem in U.E si ne dau fonduri nerambursabile si ne imprumuta pentru dezvoltarea infrastructurii,este normal o cooperare a statelor membre pentru dezvoltarea Romaniei....coruptia la noi nu o sa dispara daca nu vin mai multi investitori din U.E...va convine mai bine ca Nastase a vandut otelariile la rusi...normal ar fi fost ca anumite intreprinderi sa ramana cu capital de stat,mai ales cele care au ca materie prima resurse care se gasesc numai la noi.

Riddick spunea...

Multe chestii nu trebuiau sa se întâmple, începând cu Tratatul de la Maastricht care a transformat CEE în UE (1992).

CEE era mai puţin centralizată şi birocratizată, dar mai competitivă decât este acum UE.

Crystal Clear spunea...

"U.E ne dau fonduri nerambursabile si ne imprumuta pentru "

Adica noi platim la UE si apoi ne rugam sa ne dea banii inapoi ?

In UE coruptia este de 100 de ori mai mare decat la noi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: