06 august 2011

Interviu cu Dumitru Diacov (Timpul.md)



EXCLUSIV (VIDEO) Dumitru Diacov despre Gorbaciov, Roşca, Ceaușescu, Voronin, Filat și demisia guvernului Sturza 

A activat în Comitetul Central al PCUS atunci când Uniunea Sovietică se urca pe patul de moarte, s-a aflat în primele rânduri în timpul revoluției române din 1989, a fost printre puținii jurnaliști lăudați de Gorbaciov că transmit obiectiv informații despre revoluția anti-ceaușistă, a rămas nedumerit de faptul că românii și-au ucis conducătorul chiar în ziua de Crăciun. Apoi a revenit acasă, unde a devenit deputat pe listele agrarienilor, după care timp de trei ani a condus Parlamentul și s-a lansat într-un duel direct cu troița: Lucinschi-Roșca-Snegur, care a distrus Alianța pentru Democrație și Reforme și a demis guvernul Sturza, contribuind la instaurarea regimului Voronin pe termen de opt ani. Cu toate astea, în 2005, și el l-a votat pe Voronin... Astăzi, își motivează decizia inclusiv prin faptul că a fost rugat să facă acest lucru de către Traian Băsescu. Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, cel care astăzi îl avertizează indignat pe Voronin că a venit timpul să-i întoarcă datoria din 2005.
 
Timpul.md


Partea I - Căderea URSS se discuta la fumat



Execuția lui Ceaușescu putea fi dirijată



Țara ne-a fost condusă de zootehnici și agronomi



Roșca a fost ciocanul în destrămarea ADR




Băsescu m-a rugat să votez cu Voronin




De ce a fost demis guvernul Sturza?



Patriotismul nu se măsoară cu pașapoarte diplomatice!



La noi cum e politica așa și mafia

11 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Cu toate astea, în 2005, și el l-a votat pe Voronin... Astăzi, își motivează decizia inclusiv prin faptul că a fost rugat să facă acest lucru de către Traian Băsescu."

Ce aiurea ! De ce l-o fi rugat TB sa faca asta ?

Riddick spunea...

Nu îmi amintesc bine momentul, dar cred că strategia era ca să aibe comuniştii răspundere totală (aveau majoritate în parlament), să nu zică la următoarele alegeri: "Pâi, şi preşedintele - altul decât Voronin sau alt candidat al PCRM - a făcut şi a dres...". Aşa, răspund "în solidar". Oricum, preşedintele de altă culoare decât majoritatea parlamentară nu poate face mare lucru

Riddick spunea...

Mi se pare interesant că anumite discuţii şi scenarii se derulau deja în 1988. Pe acest fond, trebuie privit altfel la "Scrisoarea celor 6 [foşti membri ai CC al PCR]", la "interviul clandestin" al lui Dinescu pt. ziarul socialist Liberation, la proclamaţia FSN citită la Europa Liberă pe la începutul verii 1989, şi la altele...

Crystal Clear spunea...

Ai perfecta dreptate !!!!

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Riddick spunea...

Mulţumesc, Vlad, dar nu mă pot ocupa cu alte proiecte.

Anonim spunea...

"Pe atunci era sesia Sovietului Suprem al Uniunii Sovietice şi deputaţii îl întrebau pe Gorbaciov ce se întîmplă în România frăţească. Şi Gorbaciov de la tribună a spus foarte sincer că nu prea înţelegem ce se întîmplă"
(partea 1, min 10,44-11,00)

Riddick spunea...

Da-da... de-aia am pus (printre altele) şi eticheta "believe it or not"...

De n-or fi fost alea întrebări ajutătoare, mare minune... Ca să se consemneze "ignoranţa" conducerii URSS vis a vis de "problemă".

Diacov spune destule minciuni pe parcursul interviului, unele amatoriceşti, chiar.

Crystal Clear spunea...

Ce bandit mai e si Diacov asta ......

Anonim spunea...

Ce-a spus Gorbaciov de la tribună au văzut sute de deputaţi şi foarte probabil s-a transmis şi prin televiziunea sovietică, fiind posibil văzut de sute de mii de oameni.
Dar scenariile şi conspiraţiile sînt mai palpitante decît realitatea.

Riddick spunea...

Diacov nu spune chiar tot ce ştie. În privinţa lui Iliescu, relativizează - ceva gen "era, şi el, pe-acolo...".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: