07 august 2011

"Sub cel puţin două aspecte"



Al treilea, dar, de fapt, principalul aspect - pentru ei - este regionalizarea, pe care vor încerca s-o impună după alegeri, transpartinic, indiferent care va fi majoritatea aparentă. Să nu ziceţi că nu v-am zis...

Vor trebui să falsifice iar referendumul constituţional, sau vom fi atât de cretini încât vom vota pentru regionalizare ?
"M-aş referi acum la urgenţa revizuirii Constituţiei. Şi aici mă adresez în fapt tuturor partidelor politice, apare mai necesară ca oricând  revizuirea Constituţiei sub cel puţin două aspecte. Nu mă mai refer la reducerea numărului de parlamentari şi la Parlament unicameral  pentru că această prioritate  a fost stabilită de români prin referendum, mă refer la alte două priorităţi majore. E vorba aici de  necesitatea şi urgenţa includerii în Constituţie  a deficitului maxim de 3% din PIB", le-a spus Emil Boc prefecţilor în videoconferinţa de la Guvern. În acest sens, el a dat drept exemplu Franţa şi Germania. "Şi Franţa şi Germania  fac acelaşi lucru şi alte ţări europene se gândesc la fel. De ce este nevoie de acest lucru? Pentru a preveni politici  populiste viitoare, pentru a preveni gesturi iresponsabile ale politicienilor care ar putea sacrifica ţara pentru voturi. Acest amendament la Constituţie spune foarte clar: deficit maxim de 3% şi banii care se împrumută se duc la  investiţii. Este o măsură  sănătoasă din  punct de vedere economic, extrem de riguroasă cu viitorul României şi corectă cu viitorul acestei ţări", a mai explicat premierul, informează NewsIn.

"Şi cea de-a doua urgenţă este necesitatea introducerii în Constituţie a  prevederii: averile dobândite ilicit,  în special pentru fapte de corupţie, pot fi confiscate  fără niciun fel de restricţie  şi fără niciun fel de probleme. Curtea Constituţională  a lăsat loc şi  modificării legii, dar şi  unei formule de revizuire a Constituţiei  care să răspundă unei asemenea exigenţe pe care o au toţi românii", a conchis premierul.

Boc: Deficitul maxim de 3% din PIB trebuie introdus urgent în Constituţie (Realitatea.net)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: