28 august 2011

Certificatele verzi servesc finanţării comunismului mondial



România a aderat la Protocolul de la Kyoto datorită lichelismului liderilor săi şi inexistenţei societăţii româneşti, atomizată şi parţial clientelizată de diverse grupuri politico-economice care îşi spun partide. În urma acestui Protocol, energia electrică pe care o consumăm este mai scumpă.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTL6GtTD1uXrbvL8Zox4nCB_ho5V3H7P2VSB6T8HBnsUlhbh64zajU5Llhx99FKDudnRuM1vzlK5irnczA828QYFCd5PYyXEK_lSHWe-mxOm8AvbN-JnpkONRb9mVHQB08UPvCqJHTEqM/s1600/GlobalWarming_Vodka_Bottle.jpgEste de fapt o schemă de transfer financiar la nivel global, de la statele industrializate şi democratice occidentale către aliaţii ruso-chinezi şi acoliţii acestora din Lumea a Treia. Rusia a aderat ceva mai târziu la Protocol, şi nu s-a retras, deşi circulau asemenea zvonuri. SUA nu participă, şi bine fac: ce, să dea bani inamicilor "ca să aibă voie" să ţină activitate industrială pe teritoriul naţional, precum fac majoritatea statelor UE ?

România liberă:
România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon- este decizia confirmată a Comitetului ONU de Conformare al Protocolului de la Kyoto, transmite Agerpres, citând Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Întrebat cum comentează declaraţia premierului Emil Boc care a avertizat că va cere demisia şefului ANPM dacă tranzacţiile cu certificate verzi vor fi suspendate, Iosif Nagy a evitat să dea un răspuns, precizând totodată că între anii 2008 şi 2010, nu s-a vândut nici măcar un singur astfel de document.

Acesta a spus că nu ştie numărul exact de certificate pe care România le are pregătite pentru tranzacţionare pe pieţele externe.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, îşi exprima speranţa, în urmă cu o lună şi jumătate, ca România să nu fie suspendată de pe piaţa tranzacţiilor certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Deşi comitetul respectiv a constatat că statul român nu a respectat în întregime indicatorii din raportările anuale privind poluarea, ministrul Mediului şi Pădurilor nu crede că România ar putea pierde această afacere, în valoare de câteva sute de milioane de euro.

Potrivit şefului MMP, România are 300 de milioane de unităţi pe care le poate vinde, dar pe piaţă 'este o ofertă destul de puternică din partea altor ţări', cum ar fi Rusia sau Ucraina. [desigur, destinatarii principali ai fondurilor provenite de la Occidentul industrializat !]
Chiar crede cineva că statele au acum bani de dat pe prostii precum "certificatele verzi" ?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: