19 august 2011

Au apărut muştele în jurul rahatului

EuroBăse: "Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi".
"Propunerea președintelui Traian Băsescu privind realizarea Statelor Unite ale Europei este bună, se suprapune peste viziunea părinților Europei".
Roberta Anastase (hai sictir, fă...)

"Președintele Traian Băsescu, prin propunerea privind realizarea Statelor Unite ale Europei, a demonstrat că măcar la bătrânețe are un gram de înțelepciune".
Titus Corlățean (dea... ce serviciu v-a făcut vouă, eurosocialiştilor, scoţând cartoful ăsta fierbinte în locul vostru, şi preluîndu-vă discursul...)

”De la începutul creării Pieței Comune și apoi a Uniunii Europene au existat două abordări - o abordare federalistă, să fie uniune de state, ceea ce este și în prezent, cu elemente de materie fiscală, economice integrate. Nu cred că Europa e pregătită acum pentru crearea unor State Unite ale Europei, nu e vorba de punctul nostru de vedere, e vorba de o evaluare realistă a situației, așa cum este”.
Teodor Meleşcanu (nu-i punctul de vedere al PnL, evident... multe aţi mai vrea voi, dar nu vrea şi lumea tot aceleaşi lucruri)

"Dacă s-a referit la discuţia iniţiată de Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, de consolidare a structurii statelor din zona euro, atunci trebuie precizat că nu este suficient să vrei tu să intri, mai trebuie şi structura respectivă să te dorească. Nu este suficient să renunţi tu la o parte din suveranitate dacă nu te doreşte nimeni să intri într-o astfel de comunitate. În lumea de astăzi, statele nu mai pot trăi de sine stătătoare. Este nevoie de structuri multinaţionale, în care statele care intră în această comunitate transferă o parte din suveranitate, pentru că, în procesul globalizării, este dificil să rezişti de unul singur. Este un proces firesc în lumea de astăzi".
Ion Iliescu (Ilici joacă demult cu globaliştii, de pe vremea lui Ceaşcă)

”Părerea mea personală este că, pe cât e de frumoasă, pe atât e de nerealizabilă această idee. Mi-e greu să cred că ţările europene vor accepta, mai ales după această criză, o formulă federativă, federală. Şi, de altfel, proiectul unei astfel de Europe, mie, unul, nici nu-mi e foarte simpatic. Eu cred mai degrabă într-o Europă a naţiunilor, sunt mai degrabă gaullist, dacă vreţi, în gândirea mea în legătură cu viitorul Europei”.
Sever Voinescu (un mic damage control, a conştientizat enormitatea - nu-i prost - dar n-are tupeu să spună adevărul până la capăt)

"Prin urmare, de câţiva ani se discută relativ serios o centralizare la nivelul deciziei. Sigur că subiectul a devenit cu atât mai acut cu cât a fost propulsat pe agendă de criza prin care trecem cu toţii, dar pe de altă parte, trebuie luat în calcul că proiectul european de la originile lui a presupus o anumită renunţare la unele aspecte ce ţineau de suveranitatea statală. Deci e un subiect binevenit, cred eu, pe agenda românească, în care aceste subiecte nu prisosesc, dimpotrivă".
Adrian Cioroianu (ca de obicei, la remorca acţiunii anti-România)

Guvernul Zonei Euro si taxele pe tranzactiile financiare. Europarlamentarul Cristian Preda discuta online cu cititorii vineri, de la ora 11:00
HotNews.ro (staţi pe-aproape, secta trebuie să comenteze subiectul... pozitiv, pâi cum dracu' ?)

15 comentarii :

Crystal Clear spunea...

M-am saturat de vanzatori de tara !
E plin de asa ceva !

Bulgarii incep sa reactioneze ...
Acum nu stiu ce fel de partid nationalist e asta, dar trebuie sa apara neaparat si la noi o televiziune care sa apere interesul national.


http://www.stareapresei.ro/televiziunea-nationalistilor-bulgari-respinsa-de-autoritati-23969.html

Riddick spunea...

Se mişcă pâna şi bulgarii, numai noi stăm ca boii, aşteptând ce ? Camionul spre abator ?!

Crystal Clear spunea...

Basescu ar trebui sa dispara pentru minciuna imensa pe care ne-a servit-o !
La 1 Dec 2009 ne-a chemat la P Universitatii sa-l aparam ce Geoana+ Antonescu+Johannis care ne vindeau Germaniei si Rusie.
Acum a facut acelasi lucru.
Sa-i fie rusine !

Riddick spunea...

O javră.

cornelius spunea...

si cum ziceti ca ne putem apara de china, india, pakistan si de rusia, plus toti arabetii, fiecare european baricadat in tarisoara lui? vreau si eu o schema.

basescu nici macar n-a spus ca asa trebuie, sau ca asa vrea... a spus ca daca vrem ca europa sa mai poata fi o putere economica si militara (adica peste care nu poti sa treci cum vrei)...

Anonim spunea...

ori s-a tampit,ori face un joc pe care nu-l stapaneste,ori e intoxicare voita, ori e payback time (inclusiv rosia montana).

Riddick spunea...

Una-i una, alta-i... Ialta. Există NATO, şi ar face bine toate ţările UE care nu sunt încă membre în NATO să adere (Irlanda, Suedia...), iar cele care sunt în NATO să pună osu' (banu', trupa...) cum trebuie, cât trebuie şi când trebuie. Cât despre "economie", parcă CEE era mai competitivă decât este acum UE, n'aşa ? ;-)

Riddick spunea...

@Anonim: Am intrat la idei de când a trimis-o pe tuta aia de EBA europarlamentar, în 2009. Am zis atunci: "Bă, o fi o coincidenţă... ". Acum nu mai cred în coincidenţe.

cornelius spunea...

asa, si daca nu vor sa puna osul in nato? ce le faci?

sau daca faci ca germania si franta, dumping cu produse bancare in grecia sa-ti cumpere produse industriale zeci de ani pana ii distrugi de tot, in timp ce tu faci comert fratesc cu rusii?

e bine asa?

Riddick spunea...

Daca nu vor la NATO, de ce ar vrea la "Armata Europeană" ? Pân' la urmă, după mine, să rămâna în UE cui i-o conveni balamucul, restul să-şi vadă de-ale lor.

cornelius spunea...

coreeect, avem cea mai tare armata din lume, cea mai tare economie din lume, ia sa ne vedem noi de ale noastre, ca noua nu ne place balamucul...

Crystal Clear spunea...

@Cornelius
Vad ca tu te consideri incapabil, incompetent, neinzestrat,complexat etc,etc, etc incat sa fii in stare sa te autocoordonezi si sa-ti conduci singur viata preferand sa te supui si sa fii sclavul germanilor, rusilor, etc, etc.
Daca tu simti asa, poti sa te duci si sa lucrezi acolo .Nu incerca sa ne convingi pe toti sa intram in lagar . Nu tine !
Basescu si-a trimis tuta acolo pentru ca intr-adevar este handicapata.Se vede de la o posta.
Ne-am mintit insa pe toti cu buna stiinta.

Anonim spunea...

@Cornelius, China, India, Pakistanul n-au de gînd să atace România. Se inventează false primejdii ca oamenii să accepte renunţarea la suveranitate naţională.
În schimb, dacă intrăm în spaţiul Schengen toţi arăbeţii din vestul Europei vor avea cale liberă să vină în România, fără nici un control. Doar sărăcia de aici ce i-ar mai ţine departe.
UE nu ne apără de arăbeţi ci ni-i bagă în casă.

Riddick spunea...

@Marius Mioc: Subscriu. Schengen e diabolic, practic interzice controlul asupra teritoriului naţional. Iar javrele europeiste incită fomiştii, "los desperados", ca să facă presiuni pt. relaxare.

Crystal Clear spunea...

Corect, subscriu si eu!
Eu sunt speriata cand vad atatea case, blocuri noi si goale.Parca am astepta o populatie care sa navaleasca peste noi !

Sunt diabolici !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: