19 august 2011

Ce s-ar putea face



a. Trebuie sa cucerim canale eficace de informare a populatiei.
b. Sa ocupam avant-posturi in radio-televiziunea si presa existenta.
c. Sa infiintam posturi de televiziune de contestatie, cu acoperire nationala.
d. Sa redeschidem posturi de radio ca “Europa Libera”, dar care sa fie de data aceasta doar ale noastre, nu ale unor puteri care sa le poata orienta si inchide conform altor agende.
e. Sa luam pozitie public, peste tot in lume; sa facem valuri cit mai vizibile si contagioase.
f. Sa antrenam in protest romanii iesiti afara, deci scapati din corsetul mediatic intern.
g. Sa ne explicam celor de alaturi, ca sa ni se alature cit mai multi, din aproape in aproape.
h. Sa cooperam cu “luptatorii explicationali” raspinditi in toata Romania.
i. Sa pornim si sa intretinem curentul de A.E.R prin Internet, arma cea mai greu de parat.


Putem folosi modelul unor actiuni anti-manipulare desfasurate in lume in ultimii ani. Omologii nostri occidentali (si nu ma refer aici la garniturile la putere…) au inteles mai demult ca informarea eliberatoare de constiinte, conditioneaza lupta pentru libertate.

Barajul mediei “oficioase” sau “corporatiste” (ce “modeleaza” mentalitatile in directia convenabila puterilor care “gestioneaza democratia”) a fost strapuns in ultimii ani de formidabila arma care e, inca, Internetul.


Nu putem face revolutie fara revolutionari. Revolutia franceza din 1789 (cu cuceririle si erorile ei), a fost precedata (pregatita) de citeva decenii de iluminsm (cu cuceririle si erorile lui). “Schimbarea” presupune forte politice si alegatori cu un anume fel de conceptii. Votul alegatorului, gestul politicianului- sint determinate de o judecata. Aceasta se face in functie de context dar si de gindirea care o gazduieste. Iar gindirea se formeaza, in timp.

Degeaba se asteapta rezultate de pe un ogor mintal cotropit de buruienile propagandei Puterii si de balariile produse de o viata indobitocitoare. Ce ar putea sa iasa “democratic” dintr-o populatie hipnotizata de o clasa de politicieni degenerati si lasata sa se scufunde in racile si iluzii de intelectualii neimplicati? Eliberarea Romaniei cere eliberatori.

O prima directie de atac, ar fi deci formarea acestora, largirea numarului de anticorpi din societatea romaneasca. Numai dupa ce ideile nobile vor avea un public emancipat, care sa le guste, sustina si propage- se va putea opri spirala degenerarii si va porni o alta, in sens invers. Asta presupune insa o munca de fond, rabdatoare, cu efecte intirziate. Nu va aduce succese spectaculoase si facile. Nici lauri hranitori de vanitati. Dar ne va permite sa nu ne mai miram pagubos ca “alternativele” dezamagesc, sa nu mai cadem in deznadejde dupa fiecare esec previzibil.

sursa

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Da,cam astea trebuie sa fie caile de urmat.
Cam ciudat totusi blogul-vad ca are in stanga jos in blogrol linkuri la presa ruseasca....Vad ca ne tot indeamna la revolutie tip 1789...

Problema este ca pentru televiziuni, etc, etc trebuiesc bani.
Tabara opusa deja are.Interesanta strategie a lui teofil de a ademeni auditorul : sotia este manager la banca http://www.facebook.com/desy.demeter

Riddick spunea...

Eu nu laud scopul acestor acţiuni - evident, anticapitaliste - ci metoda ca atare, care trebuie preluată, iar aceşti asa-zişi eliberatori (potenţialii terorişti de mâine), blocaţi. Nu ne vine nimic bun de la establishment, dar nici de la anarhişti. Încă o dată, metoda...

Riddick spunea...

În legătură cu cei care nu s-au lămurit nici până acum care-i treaba cu teofil, prognosticul meu e rezervat. ;-)

Crystal Clear spunea...

Asa este .Trebuie preluata METODA !

Anonim spunea...

Ei,iata te-ai lamurit cine este Base!
Eu cred ca pe termen scurt nu se mai poate face nimic.Urmand cresterea si descresterea imperiilor si SUE se va prabusi ca si sora ei mai mare URSS-ul in maxim 50-60 de ani.Nasol va fi de cei care vor trai momentul!Miscare eurosceptica in Romania?Cu cine si mai ales cu ce?

Riddick spunea...

Nu apucă să ajungă imperiu. Lumea din România e majoritar eurosceptică, dar la "bucată", ca să zic aşa (nu le convine un aspect sau altul), nu conştientizează tot păienjenişul, "the big picture".

Tot netul îi va deştepta, şi se va vedea asta, pe măsură ce mor ăi bătrâni şi intră în viaţa activă tinerii.

Anonim spunea...

Cat despre Basescu...cand crezi ca a tradat:1)dintotdeauna(fesenist tip cameleon)2)din 2009 cand incoltit de ideea "Geoana presedinte" s-a apucat de promis multe in stanga si dreapta doar va ramane la ciolan 3)alta varianta

Riddick spunea...

Anonim, greu de zis. S-ar putea ca ceea ce susţine acum să fie "foul play" (mimă, adică; pt. tactica politică), deşi şansele sunt mici.

Darea jos a lui Roman şi trecerea de pe stânga pe (centru-)dreapta a PD sunt, totuşi, merite incontestabile.

Oricum, după suspendare s-a modificat ceva pe la Cotroceni.

Crystal Clear spunea...

Ceea ce face Base acum este : fie cacialma - s-a saturat de presiunile care se fac asupra lui si vrea sa arate reactia populatiei care nu accepta asa ceva (destul de greu de crezut) fie pur si simplu s-a plictisit ,s-a saturat sa mai fie presedinte.Cred ca nu-i place stilul asta de viata , e prea incorsetat in protocoalele care nu i se potrivesc.
Pur si simplu s-a schimbat aproape complet de la suspendare..,chiar de la realegere. Nu-i ca Iliescu dar nici departe de el


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: