19 august 2011

Ce s-ar putea face



a. Trebuie sa cucerim canale eficace de informare a populatiei.
b. Sa ocupam avant-posturi in radio-televiziunea si presa existenta.
c. Sa infiintam posturi de televiziune de contestatie, cu acoperire nationala.
d. Sa redeschidem posturi de radio ca “Europa Libera”, dar care sa fie de data aceasta doar ale noastre, nu ale unor puteri care sa le poata orienta si inchide conform altor agende.
e. Sa luam pozitie public, peste tot in lume; sa facem valuri cit mai vizibile si contagioase.
f. Sa antrenam in protest romanii iesiti afara, deci scapati din corsetul mediatic intern.
g. Sa ne explicam celor de alaturi, ca sa ni se alature cit mai multi, din aproape in aproape.
h. Sa cooperam cu “luptatorii explicationali” raspinditi in toata Romania.
i. Sa pornim si sa intretinem curentul de A.E.R prin Internet, arma cea mai greu de parat.


Putem folosi modelul unor actiuni anti-manipulare desfasurate in lume in ultimii ani. Omologii nostri occidentali (si nu ma refer aici la garniturile la putere…) au inteles mai demult ca informarea eliberatoare de constiinte, conditioneaza lupta pentru libertate.

Barajul mediei “oficioase” sau “corporatiste” (ce “modeleaza” mentalitatile in directia convenabila puterilor care “gestioneaza democratia”) a fost strapuns in ultimii ani de formidabila arma care e, inca, Internetul.


Nu putem face revolutie fara revolutionari. Revolutia franceza din 1789 (cu cuceririle si erorile ei), a fost precedata (pregatita) de citeva decenii de iluminsm (cu cuceririle si erorile lui). “Schimbarea” presupune forte politice si alegatori cu un anume fel de conceptii. Votul alegatorului, gestul politicianului- sint determinate de o judecata. Aceasta se face in functie de context dar si de gindirea care o gazduieste. Iar gindirea se formeaza, in timp.

Degeaba se asteapta rezultate de pe un ogor mintal cotropit de buruienile propagandei Puterii si de balariile produse de o viata indobitocitoare. Ce ar putea sa iasa “democratic” dintr-o populatie hipnotizata de o clasa de politicieni degenerati si lasata sa se scufunde in racile si iluzii de intelectualii neimplicati? Eliberarea Romaniei cere eliberatori.

O prima directie de atac, ar fi deci formarea acestora, largirea numarului de anticorpi din societatea romaneasca. Numai dupa ce ideile nobile vor avea un public emancipat, care sa le guste, sustina si propage- se va putea opri spirala degenerarii si va porni o alta, in sens invers. Asta presupune insa o munca de fond, rabdatoare, cu efecte intirziate. Nu va aduce succese spectaculoase si facile. Nici lauri hranitori de vanitati. Dar ne va permite sa nu ne mai miram pagubos ca “alternativele” dezamagesc, sa nu mai cadem in deznadejde dupa fiecare esec previzibil.

sursa

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Da,cam astea trebuie sa fie caile de urmat.
Cam ciudat totusi blogul-vad ca are in stanga jos in blogrol linkuri la presa ruseasca....Vad ca ne tot indeamna la revolutie tip 1789...

Problema este ca pentru televiziuni, etc, etc trebuiesc bani.
Tabara opusa deja are.Interesanta strategie a lui teofil de a ademeni auditorul : sotia este manager la banca http://www.facebook.com/desy.demeter

Riddick spunea...

Eu nu laud scopul acestor acţiuni - evident, anticapitaliste - ci metoda ca atare, care trebuie preluată, iar aceşti asa-zişi eliberatori (potenţialii terorişti de mâine), blocaţi. Nu ne vine nimic bun de la establishment, dar nici de la anarhişti. Încă o dată, metoda...

Riddick spunea...

În legătură cu cei care nu s-au lămurit nici până acum care-i treaba cu teofil, prognosticul meu e rezervat. ;-)

Crystal Clear spunea...

Asa este .Trebuie preluata METODA !

Anonim spunea...

Ei,iata te-ai lamurit cine este Base!
Eu cred ca pe termen scurt nu se mai poate face nimic.Urmand cresterea si descresterea imperiilor si SUE se va prabusi ca si sora ei mai mare URSS-ul in maxim 50-60 de ani.Nasol va fi de cei care vor trai momentul!Miscare eurosceptica in Romania?Cu cine si mai ales cu ce?

Riddick spunea...

Nu apucă să ajungă imperiu. Lumea din România e majoritar eurosceptică, dar la "bucată", ca să zic aşa (nu le convine un aspect sau altul), nu conştientizează tot păienjenişul, "the big picture".

Tot netul îi va deştepta, şi se va vedea asta, pe măsură ce mor ăi bătrâni şi intră în viaţa activă tinerii.

Anonim spunea...

Cat despre Basescu...cand crezi ca a tradat:1)dintotdeauna(fesenist tip cameleon)2)din 2009 cand incoltit de ideea "Geoana presedinte" s-a apucat de promis multe in stanga si dreapta doar va ramane la ciolan 3)alta varianta

Riddick spunea...

Anonim, greu de zis. S-ar putea ca ceea ce susţine acum să fie "foul play" (mimă, adică; pt. tactica politică), deşi şansele sunt mici.

Darea jos a lui Roman şi trecerea de pe stânga pe (centru-)dreapta a PD sunt, totuşi, merite incontestabile.

Oricum, după suspendare s-a modificat ceva pe la Cotroceni.

Crystal Clear spunea...

Ceea ce face Base acum este : fie cacialma - s-a saturat de presiunile care se fac asupra lui si vrea sa arate reactia populatiei care nu accepta asa ceva (destul de greu de crezut) fie pur si simplu s-a plictisit ,s-a saturat sa mai fie presedinte.Cred ca nu-i place stilul asta de viata , e prea incorsetat in protocoalele care nu i se potrivesc.
Pur si simplu s-a schimbat aproape complet de la suspendare..,chiar de la realegere. Nu-i ca Iliescu dar nici departe de el


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: