06 iulie 2011

Votul europarlamentarilor din România la rezoluţia Parlamentului European care cerea "depășirea obiectivului de reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră"



Rezoluţia a fost respinsă, având doar 258 de voturi "pentru", 347 "împotrivă", 63 de abţineri şi 68 de europarlamentari care nu au votat. Rezoluţia are ca raportor (iniţiator) un europarlamentar olandez de la grupul Greens/EFA (verzii+separatiştii).

Europarlamentarii români au votat conform liniei grupului din care fac parte: "pentru" - PPE (PDL, UDMR), "împotrivă" - S&D (PSD, PC), "abţinere" - ALDE (PNL). Excepţii: voturi contrare liniei grupului (Nicolai - "pentru", Weber - 'împotrivă"); nu au votat: Becali, Niculescu, Ţicău; niciun absent (!).

Au votat pentru rezoluţia efectului de seră şi TRU, şi CVT. Delegaţia poloneză a votat împotriva rezoluţiei, ori nu a votat deloc (zero voturi poloneze "pentru"). Polonia are o industrie energetică puternic dependentă de cărbune, iar peste câteva luni au loc alegerile generale ;-).

Un comentariu :

Riddick spunea...

Procentul de 20% ia în considerare nivelul din 1990, iar termenul până la care trebuie atins obiectivul este 2020.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: