22 iunie 2011

"Tragem linie şi vedem"



Sunt curios cum va cădea linia la 30 iunie, în cazul ministrului dezvoltării regionale şi turismului, în lumina directivelor trasate de EuroBăse (în ce calitate ? de unde ştie el ce urmează, sau ce trebuie să facă guvernul ?):
Urmăresc evoluţia banilor alocaţi pentru investiţii. Domnilor miniştri, vreau să ne înţelegem foarte bine: este măsura capacităţii dvs. Anul acesta nu puteţi spune că nu am putut face investiţii că mi-a pus banii în trimestrul patru, când tocmai venea zăpada. Aţi avut banii din ianuarie. Modul cum se realizează investiţiile cred eu că ar trebui să fie principalul reper de a considera că poţi face parte dintr-un Guvern, pentru că banii pe care nu-i cheltuiţi eventual, sunt bani care n-au creat locuri de muncă şi discutăm de o perioadă de criză economică.
Am discutat cu Finanţele înainte să vin la dvs. Niciun ministru nu va avea vreun blocaj în utilizarea sumei alocate. Nu discutăm de miniştri noi, sunteţi deja un cabinet rodat, nu aveţi nicio justificare să spuneţi: nu am putut să cheltuiesc bani. Niciuna! Doar dacă nu aţi stat cu ochii, cu atenţia, cu efortul principal pe structurile din ministerele dvs care trebuiau să aprobe proiectele, să dea drumul la bani. Dacă aţi avut această lipsă de inspiraţie, va trebui, după 30 iunie, când se trage linia şi vedem cum am realizat investiţiile pe semestrul unu, să vă gândiţi dacă mai puteţi face parte din Cabinet. Eu sper să nu fim în situaţia asta, deşi execuţia nu este bună în momentul de faţă. Discutăm foarte deschis.
Sunt curios ce concluzii se vor trage în privinţa sistării plăţilor către MDRT la proiecte de infrastructură, de către Comisia Europeană.

Acum am remarcat sensul denumirii ministerului: al "dezvoltării regionale şi turismului" (îmi scăpase). Nu era mai firească o denumire ca ministerul "dezvoltării şi turismului" ? Nu, fiindcă băeţii nu vor să dezvolte România, ci urmează agenda europeistă de subminare a statelor naţionale prin regionalizare (printre altele...).

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Las' ca rezolva EBA la Bruxelles deblocarea pentru Udrea.

Ieri a fost prima data cand am auzit pe cineva spunand IN CLAR ( Bogdan Chiriac) ca foloseste denumirea de euroregiuni si specifica faptul ca intr-o euroregiune pot fi teritorii din mai multe tari.

Riddick spunea...

Da' sigur !

În Croaţia şi Serbia, care candidează la intrarea în UE vor fi proteste de stradă pe acest subiect, când va fi atacat. Sunt curios dacă vor fi referendumuri de aderare acolo, şi pt. Lisbon Treaty.

Crystal Clear spunea...

Deja dom'profesor se lauda cu noi membri UE...

http://cristianpreda.ro/2011/06/22/croatia-in-2013/

Riddick spunea...

Vor multe state ca să dispară dreptul de veto(mai există, în domenii mult restrânse faţă de perioada ante Lisbon Treaty).

Crystal Clear spunea...

Aha, am priceput de ce atata indarjire...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: