22 iunie 2011

"Tragem linie şi vedem"



Sunt curios cum va cădea linia la 30 iunie, în cazul ministrului dezvoltării regionale şi turismului, în lumina directivelor trasate de EuroBăse (în ce calitate ? de unde ştie el ce urmează, sau ce trebuie să facă guvernul ?):
Urmăresc evoluţia banilor alocaţi pentru investiţii. Domnilor miniştri, vreau să ne înţelegem foarte bine: este măsura capacităţii dvs. Anul acesta nu puteţi spune că nu am putut face investiţii că mi-a pus banii în trimestrul patru, când tocmai venea zăpada. Aţi avut banii din ianuarie. Modul cum se realizează investiţiile cred eu că ar trebui să fie principalul reper de a considera că poţi face parte dintr-un Guvern, pentru că banii pe care nu-i cheltuiţi eventual, sunt bani care n-au creat locuri de muncă şi discutăm de o perioadă de criză economică.
Am discutat cu Finanţele înainte să vin la dvs. Niciun ministru nu va avea vreun blocaj în utilizarea sumei alocate. Nu discutăm de miniştri noi, sunteţi deja un cabinet rodat, nu aveţi nicio justificare să spuneţi: nu am putut să cheltuiesc bani. Niciuna! Doar dacă nu aţi stat cu ochii, cu atenţia, cu efortul principal pe structurile din ministerele dvs care trebuiau să aprobe proiectele, să dea drumul la bani. Dacă aţi avut această lipsă de inspiraţie, va trebui, după 30 iunie, când se trage linia şi vedem cum am realizat investiţiile pe semestrul unu, să vă gândiţi dacă mai puteţi face parte din Cabinet. Eu sper să nu fim în situaţia asta, deşi execuţia nu este bună în momentul de faţă. Discutăm foarte deschis.
Sunt curios ce concluzii se vor trage în privinţa sistării plăţilor către MDRT la proiecte de infrastructură, de către Comisia Europeană.

Acum am remarcat sensul denumirii ministerului: al "dezvoltării regionale şi turismului" (îmi scăpase). Nu era mai firească o denumire ca ministerul "dezvoltării şi turismului" ? Nu, fiindcă băeţii nu vor să dezvolte România, ci urmează agenda europeistă de subminare a statelor naţionale prin regionalizare (printre altele...).

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Las' ca rezolva EBA la Bruxelles deblocarea pentru Udrea.

Ieri a fost prima data cand am auzit pe cineva spunand IN CLAR ( Bogdan Chiriac) ca foloseste denumirea de euroregiuni si specifica faptul ca intr-o euroregiune pot fi teritorii din mai multe tari.

Riddick spunea...

Da' sigur !

În Croaţia şi Serbia, care candidează la intrarea în UE vor fi proteste de stradă pe acest subiect, când va fi atacat. Sunt curios dacă vor fi referendumuri de aderare acolo, şi pt. Lisbon Treaty.

Crystal Clear spunea...

Deja dom'profesor se lauda cu noi membri UE...

http://cristianpreda.ro/2011/06/22/croatia-in-2013/

Riddick spunea...

Vor multe state ca să dispară dreptul de veto(mai există, în domenii mult restrânse faţă de perioada ante Lisbon Treaty).

Crystal Clear spunea...

Aha, am priceput de ce atata indarjire...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: