16 iunie 2011

Încep judeţele



Judeţele cu majoritate PSD (USL) în consiliul judeţean. Încep să facă referendumuri privind reorganizarea administrativ-teritorială prin comasarea judeţelor (adică, varianta Băsescu PDL). În eventualitatea nedorită în care USL ar putea propune şi un referendum constituţional pe varianta sa de revizuire a Constituţiei, cu apariţia "parlamentelor şi guvernelor regionale" (PSD a falsificat în 2003 cifra de participare la referendum, o vor face din nou dacă vor avea ocazia), pasul următor va fi desfiinţarea judeţelor. Fiindcă acesta este punctul final al celor două proiecte, chiar dacă aparent merg  pe drumuri diferite.

EXPUNERE DE MOTIVE Privind: organizarea referendumului în vederea consultării cetăţenilor din judetul Vrancea privind oportunitatea desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale Vrancea

În ultima perioadă primul ministru Emil Boc şi reprezentanţi ai Guvernului României şi-au exprimat public intenţia de a desfiinţa judeţul Vrancea prin alipirea acestuia celorlalte actuale judeţe din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, respectiv crearea unui mega-judeţ. Acesta ar urma să aibă capitala la Constanţa şi să fie format din judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău şi Constanţa. Reprezentanţii Guvernului României au afirmat că doresc concretizarea acestei intenţii prin asumarea răspunderii fără a-i întreba pe cetăţenii judeţului Vrancea dacă vor schimbarea capitalei judeţului de la Focşani la Constanţa. [...]

Drept urmare, propun Consiliului Judetean Vrancea aprobarea proiectului de hotărâre pentru organizarea referendumului în vederea consultării cetăţenilor din judetul Vrancea privind oportunitatea desfiintţării unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Vrancea, în data de 17 iulie 2011.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan

Comunicat de presă

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: