16 iunie 2011

E bună şi regionalizarea: ai parlamentarii mai la îndemână, când e vorba de vreun protest, ceva



Parlamentarii regionali, fireşte (prevăzuţi de proiectul USL), în acest caz cei din regiunea autonomă Catalonia din Spania:

The Epoch Times:

Manifestantii au aruncat cu coji de banane in parlamentarii regionali din Barcelona

Protestele din Spania au devenit miercuri violente la Barcelona, unde manifestantii au atacat parlamentarii regionali si zeci de persoane au fost ranite in ciocniri.

Mai mult de 3.000 de protestatari s-au strans in zona Parlamentului local, pentru a-i impiedica pe parlamentari sa intre, potrivit dpa.

Protestatarii i-au huiduit si i-au atacat pe unii dintre parlamentarii si au aruncat cu coji de banane in acestia. Un parlamentar a suferit rani usoare.

Politia a intrat in actiune si a format un culoar de securitate pentru ca parlamentarii sa poata trece. Medicii au acordat asistenta pentru 24 de protestatari si 12 politisti.

Premierul catalan Artur Mas si alti parlamentari au venit cu elicopterele la cladirea Parlamentului. Altii au sosit in masini blindate.

Protestatarii incercau sa impiedice o dezbatere pe bugetul regional, ce va reduce cheltuielile in sanatate si educatie.

Sute de oameni au petrecut noaptea in parc.

Situatia ramane tensionata, inregistrandu-se si ciocniri cu politia.

Miscarea de protest 15-M a fost lansata la 15 mai, inainte de alegerile locale si regionale, zeci de mii de oameni iesind in strada impotriva somajului de 20%, impotriva coruptiei si a puterii pietelor financiare asupra politicii.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Băgaţi de seamă, au "premier", catalanii...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: