30 mai 2011

Mircea Banias, precizări



Interviu cu senatorul PDL Mircea Banias, în Evenimentul zilei (parţial):

DISPUTĂ

Cine este "omul din Port"

Ce v-a determinat să apelaţi la ministrul Boagiu şi în ce scop?

Vă mărturisesc că nu ştiu la ce vă referiţi. Port adesea discuţii cu colegii mei senatori, inclusiv cu Anca Boagiu. Asta nu înseamnă că "am apelat" cu vreun anume scop.

La cine se referă Boagiu când v-a spus ca s-a săturat de mizeriile "omului lui din Port"?
Primul lucru care trebuie subliniat este că stenograma invocată de dvs. (apărută într-un alt dosar în care am fost târât gratuit şi care s-a finalizat cu SUP) reprezintă o convorbire telefonică în care eu am fost cel apelat şi care oricum nu avea nicio legătură cu cauza cercetată în dosar. Am aşteptat ca Anca Boagiu să lămurească această discuţie pentru că m-am întrebat şi atunci, şi mă întreb şi acum, de ce m-a sunat pe mine într-o chestiune care trebuia rezolvată de către persoane pe care le avea în subordine.

În ceea ce priveşte formularea "omul tău", acest lucru nu poate să însemne decât faptul că directorul portului era prim vicepreşedintele organizaţiei municipale a PDL Constanţa, eu fiind preşedinte.

"Domnul" cu care aţi vorbit este Eugen Bogatu sau altcineva?

Ca şi în cazul întrebării precedente, discuţia invocată nu are nicio legatura cu dosarul. Este vorba despre o discutie politică, purtată cu un coleg parlamentar, lider al PDL.

Ce s-a rezolvat după ce l-aţi sunat pe "Domnul"?

Nu s-a rezolvat nimic şi oricum nu ăsta a fost scopul.

De ce aţi spus că era "omul nostru" fostul director de la DSV?

Pentru că era membru de partid şi fusese sprijinit politic, în condiţiile legii, de către organizaţia PDL Constanţa pentru a ocupa acea poziţie, fiind un profesionist în domeniu. Dar vă repet că nu avea niciun fel de legătură cu vama sau cu portul Constanţa.


2 comentarii :

niku_elektriku spunea...

si e de bine?

:(

Riddick spunea...

E scary. Om vedea ce-o mai ieşi...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: