18 mai 2011

Jerry Miculek





Jerry Miculek (SUA) este cel mai rapid trăgător cu revolverul, având mai multe recorduri mondiale.

Pentru tragerea rapidă şi descărcarea/reîncărcarea rapidă a butoiului sunt necesare revolvere double-action, cu muniţia încărcată în moon clips.

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Doamne, cum poate fi atat de rapid tipul ?
Cata experienta trebuie sa aiba tipul !
La noi, Poligonul de tir Sportiv de la Baneasa este intr-o paragina de nedescris.
Arata la fel ca acum 30-40 de ani

Riddick spunea...

JM lucrează pentru firma de armament Smith&Wesson, iar cartuşul calibru .45 ACP are ceva recul, dar se descurcă, S&W 625 (revolverul cu care trage cel mai des) are cam 1,1 kg şi atenuează reculul.

Poliţia română este tot la stadiul Carpaţi (.32 ACP sau 7,65 mm).

În State au minim 9mm, .40 S&W, .45 ACP, .45 GAP sau 357 SIG.

Crystal Clear spunea...

In curand Politia Romana o sa traga cu arcul.... :)

Riddick spunea...

Au fost două cayuri flagrante în care s-a dovedit că muniţia de 7,65 mm de la Carpaţi nu este bună:

- Fane Spoitoru apucă să taie (parţial) mâna unui poliţist, cu sabia, după ce intraseră în el 5-6 gloanţe de Carpaţi (anii '90 - ulterior poliţistul a fost recuperat aproape total de medici şi apărea prin restaurante cu Fane Spoitorul, care "s-a căit" şi l-a umplut de bani).

- Poliţistul (de origine sârbă) Saşa Disici, din jud. Timiş, împuşcat de interlopi când urmărea un Mercedes furat, dat în consemn (cu maşina proprie, 2001 ori 2002). Ăia au tras cu 9 mm, Saşa cu Carpaţi, 7,65 mm.
A fost prins cel puţin unul din bandă, ulterior.

Crystal Clear spunea...

N-am stiu ca este atat de depasita moral dotarea Politiei...

Riddick spunea...

E politică intenţionată. Cu 15-20 mil. euro s-ar rezolva dotarea Poliţiei Române, de ex. cu Glock 17(9mm) sau Glock 22 (.40 S&W).

Crystal Clear spunea...

Asa este.Politia romana este umilita mai ales prin saracia in care este tinuta.Pentru ca mai apoi sa fie denigrata ca ia spaga....

Riddick spunea...

Pe timpul lui Ceauşescu, Miliţia făcea patrulare noaptea cu Aro 243 pe motorină (în dreptul magazinelor alimentare scoteau pe geam o lanternă şi "inspectau zona"). Motorul Diesel se auzea noaptea de la 1-200 metri, chiar la relanti, aşa că hoţii aveau timp să dispară.

Prin 1996 am intrat la o secţie de poliţie să rezolv nişte chestii, şi încă se afişau tabelele cu cotele lunare de benzină şi motorină. Citea lumea şi se minuna...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: