27 mai 2011

Despre "strategia economică" a USL

Doar un citat din articolul lui TRU - USL: o nouă propunere de faliment pentru România
"Trioul care demasca intențiile criminale ale FMI față de România și refuza să-i întîlnească pe reprezentanții Fondului, e acum de părere că acordul cu FMI trebuie dus pînă la capăt, ba chiar urmat de un nou acord. Dacă speră că FMI va accepta să plătească nota electorală a USL, dnii economiști Ponta, Antonescu și Voiculescu ar face mai bine să aducă bani de acasă. Interesantă e și lipsa de bun simț care permite, din nou, indoielnicilor salvatori ai României să copieze: un mănunchi de măsuri de austeritate bugetară și planuri de stimulare a investițiilor, deja aplicate de Guvernul Primului Ministru Boc, sînt preluate obraznic și prezentate senin ca inițiative proaspete ale USL. În acest caz, e de așteptat ca în curînd, USL să facă și alte propuneri revoluționare, poate, cine știe, chiar decizia de a ne învecina cu Bulgaria. ".

6 comentarii :

faliment spunea...

Un articol corect, in sfarsit.

Riddick spunea...

La mine ? La TRU ?

faliment spunea...

La dumitale, fireste, pentru ca in ultima vreme nu prea i-ai mai luat in cătare pe "dusmani", ci te-ai ocupat cu "friendly fire". :)

Riddick spunea...

Ce-o să mai râd eu când "prietenii" şi "dusmanii" or să ne procopsească cu Constituţia cu euro-regiuni...

Ascultă de "centrala" lor (că o fi PPE, PES, ALDE, etc) în loc de electorat.

faliment spunea...

Sarim. De la 'o strategie economica', care deocamdata e doar pe hartie (din gura poti 'face' orice, mai greu e cand tre sa pui mana pe lopata), la euroregiuni.
Despre dansele eu nu am o parere cristalizata inca, se pare doar ca sunt dorite de toata lumea - asa cum ai remarcat si dumneata. Felul cum vor arata va fi subiect de negociere, pentru ca UDMR, PSD si PD au viziuni diferite, probabil. Ceea ce mi se pare mie evident la momentul asta, este ca in viziunea PD sunt 8 euroregiuni (vezi panoul cu logoul si propaganda d-nei Udrea), dar nu stiu inca din ce se compune fiecare din cele 8.
`om vedea, deocadata nu e motiv de ingrijorare, pentru ca si acum pare ca suntem -INAINTE DE TOATE !!! - o adunatura de 'natii': "ardeleni", "olteni", "prahoveni", "dobrogeni", "moldoveni"...

Riddick spunea...

"Se pare doar ca sunt dorite de toată lumea", mai puţin de electorat, şi cu şanse minime de a trece la un referendum nemăsluit. Om vedea ce şi cum.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: