27 mai 2011

Parlamentul European luptă cu corupţia precum porcul cu dovleacul




Audiere în Comisia CONT (de control bugetar) - "Eficienţa avertizorului de integritate".
A participat şi Monica Macovei la audiere (este în Comisia CONT).
• European Parliament, Brussels, 25 May 2011
• Speaker (Rapporteur): Marta Andreasen MEP, UK Independence Party (South East), EFD Group in the European Parliament (Europe of Freedom and Democracy).
• Committee on Budgetary Control (CONT)
• Public Hearing on "Presentation of the study on corruption, conflict of interest in the European institutions: the effectiveness of whistleblowers"

whistleblower = persoană care face dezvăluiri, avertizor (de integritate, în cazul de faţă)


Marta Andreasen a fost ea însăşi whistleblower, pe vremea când nu a vrut să semneze conturile Comisiei Europene, în calitatea sa de contabil-şef, din cauza descoperirii unor nereguli. A fost suspendată şi apoi demisă transpartinic. După ce au scăpat de ea, au chefuit într-un bar, socialişti cu populari. Din 2009, este europarlamentar (UKIP/EFD).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: