27 mai 2011

Despre "strategia economică" a USL

Doar un citat din articolul lui TRU - USL: o nouă propunere de faliment pentru România
"Trioul care demasca intențiile criminale ale FMI față de România și refuza să-i întîlnească pe reprezentanții Fondului, e acum de părere că acordul cu FMI trebuie dus pînă la capăt, ba chiar urmat de un nou acord. Dacă speră că FMI va accepta să plătească nota electorală a USL, dnii economiști Ponta, Antonescu și Voiculescu ar face mai bine să aducă bani de acasă. Interesantă e și lipsa de bun simț care permite, din nou, indoielnicilor salvatori ai României să copieze: un mănunchi de măsuri de austeritate bugetară și planuri de stimulare a investițiilor, deja aplicate de Guvernul Primului Ministru Boc, sînt preluate obraznic și prezentate senin ca inițiative proaspete ale USL. În acest caz, e de așteptat ca în curînd, USL să facă și alte propuneri revoluționare, poate, cine știe, chiar decizia de a ne învecina cu Bulgaria. ".

6 comentarii :

faliment spunea...

Un articol corect, in sfarsit.

Riddick spunea...

La mine ? La TRU ?

faliment spunea...

La dumitale, fireste, pentru ca in ultima vreme nu prea i-ai mai luat in cătare pe "dusmani", ci te-ai ocupat cu "friendly fire". :)

Riddick spunea...

Ce-o să mai râd eu când "prietenii" şi "dusmanii" or să ne procopsească cu Constituţia cu euro-regiuni...

Ascultă de "centrala" lor (că o fi PPE, PES, ALDE, etc) în loc de electorat.

faliment spunea...

Sarim. De la 'o strategie economica', care deocamdata e doar pe hartie (din gura poti 'face' orice, mai greu e cand tre sa pui mana pe lopata), la euroregiuni.
Despre dansele eu nu am o parere cristalizata inca, se pare doar ca sunt dorite de toata lumea - asa cum ai remarcat si dumneata. Felul cum vor arata va fi subiect de negociere, pentru ca UDMR, PSD si PD au viziuni diferite, probabil. Ceea ce mi se pare mie evident la momentul asta, este ca in viziunea PD sunt 8 euroregiuni (vezi panoul cu logoul si propaganda d-nei Udrea), dar nu stiu inca din ce se compune fiecare din cele 8.
`om vedea, deocadata nu e motiv de ingrijorare, pentru ca si acum pare ca suntem -INAINTE DE TOATE !!! - o adunatura de 'natii': "ardeleni", "olteni", "prahoveni", "dobrogeni", "moldoveni"...

Riddick spunea...

"Se pare doar ca sunt dorite de toată lumea", mai puţin de electorat, şi cu şanse minime de a trece la un referendum nemăsluit. Om vedea ce şi cum.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: