05 aprilie 2011

În numele cui vorbeşte gangsterul internaţional Mohamed ElBaradei ?



Egiptul va replica militar dacă Israelul va ataca Gaza, afirmă ElBaradei


Fostul director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), egipteanul Mohamed ElBaradei, care şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Egiptului, a indicat că ţara sa "va declara război regimului sionist, dacă Israelul va ataca Gaza", a anunţat luni Israel News.

Într-un interviu acordat ziarului Al-Watan, fostul şef al AIEA a indicat că: "în cazul oricărui viitor atac israelian asupra Gaza, în calitate de viitor preşedinte al Egiptului, voi deschide punctul de graniţă Rafah (între Egipt şi Fâşia Gaza) şi voi examina diverse modalităţi de aplicare a acordului arab privind apărarea", a explicat Mohamed ElBaradei.

Sursa a apreciat că procesul de reconciliere nu a înregistrat progrese notabile, din cauza "dezechilibrului de forţe în regiune", atât timp cât "Israelul continuă să controleze teritoriile palestiniene".

În legătură cu situaţia din Egipt, ElBaradei a afirmat că o corectă distribuire a veniturilor între diferitele clase sociale este principala sa prioritate, în cazul în care va câştiga viitoarele alegeri prezidenţiale.

Principalul contracandidat al lui Mohamed ElBaradei este actualul secretar general al Ligii Arabe, Amr Moussa, fost ministru de externe al Egiptului, în perioada 1991-2001.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: