05 aprilie 2011

În numele cui vorbeşte gangsterul internaţional Mohamed ElBaradei ?



Egiptul va replica militar dacă Israelul va ataca Gaza, afirmă ElBaradei


Fostul director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), egipteanul Mohamed ElBaradei, care şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Egiptului, a indicat că ţara sa "va declara război regimului sionist, dacă Israelul va ataca Gaza", a anunţat luni Israel News.

Într-un interviu acordat ziarului Al-Watan, fostul şef al AIEA a indicat că: "în cazul oricărui viitor atac israelian asupra Gaza, în calitate de viitor preşedinte al Egiptului, voi deschide punctul de graniţă Rafah (între Egipt şi Fâşia Gaza) şi voi examina diverse modalităţi de aplicare a acordului arab privind apărarea", a explicat Mohamed ElBaradei.

Sursa a apreciat că procesul de reconciliere nu a înregistrat progrese notabile, din cauza "dezechilibrului de forţe în regiune", atât timp cât "Israelul continuă să controleze teritoriile palestiniene".

În legătură cu situaţia din Egipt, ElBaradei a afirmat că o corectă distribuire a veniturilor între diferitele clase sociale este principala sa prioritate, în cazul în care va câştiga viitoarele alegeri prezidenţiale.

Principalul contracandidat al lui Mohamed ElBaradei este actualul secretar general al Ligii Arabe, Amr Moussa, fost ministru de externe al Egiptului, în perioada 1991-2001.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: