03 martie 2011

2,5 miliarde de euro - pen' ce ?!



Se pregăteşte un mare hap - contribuţia României la ... Fondul (Facilitatea) de Stabilizare a zonei Euro. Ca ce chestie ? România nu face parte din zona euro !

Plătim distracţia altora ? 2,5 miliarde de euro ? Când nu avem bani pentru dotarea aviaţiei militare ? (suma necesară ar fi sub cea a "contribuţiei")

Şi, nu vă faceţi iluzii. Decizia va trece prin parlament. Toate partidele au primit ordine clare de la internaţionalele lor.



[...] În timp ce discuţiile avansează şi cei 17 miniştri de finanţe din zona euro se pregătesc pentru întâlnirea de la Bruxelles din 11 martie, unde vor discuta termenii planului Sarkozy-Merkel, care îşi propune armonizarea taxelor europene şi a politicilor pensiilor, statele membre care nu se află în zona euro se simt lăsate pe un loc secund, scrie Adevărul. “Varşovia e supărată că nu a fost invitată la masa negocierilor pentru viitorul zonei euro”, scrie cotidianul bucureştean, adăugând că Bulgaria, care a pregătit deja propuneri pentru amendarea Constituţiei în scopul asigurării stabilităţii finanţelor publice, “simte că şi-a făcut temele”. Între timp, o Românie lovită de criză crede că viitoarea sa contribuţie la EFSF, în jur de 2,5 miliarde de euro, este excesivă. Contribuţia este în prezent calculată în funcţie de PIB şi de populaţie, iar România, care nu este membru al zonei euro, şi-ar dori să se ia în calcul doar elementul PIB, aşa cum se face pentru statele membre ale zonei euro. Statele din zona euro cât şi cele din afara ei sunt din ce în ce mai furioase pe modul unilaterial al Angelei Merkel de a se ocupa de criză, iar Bruxelles pare să privească în altă parte, în timp ce Preşedintele Van Rompuy este în turneu în Europa Centrală şi de Est, pentru “a calma spiritele”, mai notează biroul de la Bruxelles al ziarului bucureştean.

13 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ies la suprafata "scopurile
caritabile" ale UE : vom fi sclavii lor.

Abia cand vor incepe unii sa se opuna in Parlament se va coagula un grup eurosceptic

Crystal Clear spunea...

Auzi ! Cancelarul de fier !
Ne face pe noi sclavii lor !

Crystal Clear spunea...

Apropo de "Duda"
Sper ca baietii nemtzofili sa se duca la Polul Nord dupa Aba ca Zapada :)

Riddick spunea...

Mai avem de tras...

E ca în Evul Mediu, cu slujbele în latină pe care prostimea nu le înţelegea, şi îngâna ceva, acolo...

Apoi, după ce s-a ivit Reforma, au început "traducerea" slujbelor în limbile naţionale. Invenţia lui Gutenberg a ajutat alfabetizarea.

Crystal Clear spunea...

Excelenta comparatia cu slujbele in latina !
Sa speram ca locul tiparului lui Gutenberg l-a luat internetul..

Crystal Clear spunea...

Nu putem sti daca recomandarea lui CP facuta lui Boc de a candida la Primaria Cluj e pe bune sau e cacialma pentru a atrage compatimirea si simpatia votantilor la Congres.Asta pentru ca se pare ca l-au convins pe Boc sa preia programul sectei.
Poate ca totusi suma de 2.2 miliarde ceruta de Van Rompuy ii scutura si-i trezesc pe Boc si pe Base.....

Riddick spunea...

Pe 4 martie e un summit al PPE în Finlanda, la care se va duce Traian Băsescu (sincer, era mai bine dacă mergea Emil Boc), se pare că Germania va dori o coordonare a "aliaţilor". Cam intuiesc ce va ieşi, mâine seară am o postare pe temă. Iese rău.

Riddick spunea...

La congres trebuie rasă toată secta, fără excepţii. Dacă mai vor să aibe partid...

NTN spunea...

Cum adica sa contribuim noi cu 2,5 miliarde de Euro la Fondul de Stabilizare a Zonei Euro daca nici macar nu facem parte din zona Euro???? Cum ar trebui sa ne numim daca acceptam asa ceva?

Riddick spunea...

Bănuiesc că este vorba de un aranjament stabilit de pe acum "pentru atunci".

Băsescu cere recalcularea cuantumului, în timp ce ministrul de finanţe britanic a spus clar: "este euro-ul vostru, descurcaţi-vă, spălaţi-vă cu el pe cap!"

Crystal Clear spunea...

Iar toata povestea se suprapune peste noua orientare sudica a UE :

"UE pare să dezvolte o viziune de tip tunel care amplifică Sudul și lasă în afară Estul. Summit Parteneriatului Estic, programat inițial pentru luna mai, la Budapesta, a fost amînat. Presiunile pentru relansarea asistenței financiare pe direcția Sud, în dauna Estului, sînt în creștere. "
http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2011/03/sud-contra-est-ii-oricum-ideea-dupa.html#comments

NTN spunea...

Ministrul de Finante Britanic.. normal.. Tare mai suntem papagali :-(

Riddick spunea...

@Crystal Clear: E un plan mai vechi, acela de a "inunda" Europa cu imigranţi din nordul Africii, pentru a o uniformiza prin haos şi a elimina "diferenţele specifice" care stau în calea "unificarii europene".

@NTN: Se pare că şi ăla joacă teatru, de fapt guvernul Cameron încearcă să facă jocul Bruxellesului pe alte domenii, cel monetar fiind prea sensibil în Marea Britanie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: