15 martie 2011

"E stabilit"... Cine a stabilit, şi ce ?



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju0eqUXJe7n7zf3K3Z_OEoPAkiz8dHWdJCzc6N8J1rbcvrZCgRNl7fqgq6cNViB2mEE1gACYueG3yFPQoh751xqeepD-1wm41oo1XU3nOBhIRRUZ2_blnkgb-ZvJI0zaobduw89KFkowo/s1600/Progress_to_Nowhere.JPG

Vă mănâncă-n cur de alegeri anticipate, sau, ce ? Credeţi că o să vă meargă ?

Europarlamentarul Cristian Preda a precizat, pentru romanialibera.ro, că România ar urma să aibă în perioada următoare un premier tehnocrat.
"Acest lucru este deja decis. Sunt câteva variante, dar nu pot să vi le spun. Oricum, va fi o surpriză. Nu va fi niciunul dintre numele din jurul BNR, vehiculate până acum", afirmă, cu multă siguranţă, Cristian Preda.
Cât despre lupta internă din PDL, europarlamentarul nu se grăbeşte să dea un verdict: "Împreună cu Sever Voinescu şi Monica Macovei încă analizăm posibilitatea ca unul dintre noi să candideze. Jocurile nu sunt încă făcute. Mergem după principiul festina lente (în latină, "grăbeşte-te încet!")".
Posibilitatea ca premierul Emil Boc să demisioneze din funcţie pentru a se concentra asupra obţinerii unui nou mandat de şef al PDL, lăsând astfel loc la Palatul Victoria pentru un prim-ministru tehnocrat, este recunoscută şi de opoziţia parlamentară.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/e-stabilit-vom-avea-premier-tehnocrat-219430.html

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce inversunat e C Preda !
Cu cat pierd mai mult cu atat sunt mai inversunati "reformistii " lu' peste....
Daca nu este dat afara din PDL sau nu pleaca singur numai istericale va face ani buni de acum inainte

Riddick spunea...

Preda e o piesă importantă (măcar mediatic, cât timp mai e la pedeleu - media: "Ia, ce-a mai zis/postat ăla... hăhăhăăă !"). Altfel, va trebui să tragă din greu la un partid "plecat de la zero". Iar paraziţii de genul lui obişnuiesc să vină pe scenă doar după ce este amenajat decorul.

Crystal Clear spunea...

Da, ca sa nu mai spunem ca deja a capatat experienta la blogarit.
Sorteaza comentariile ,nu lasa sa treca cele care-l intreaba direct ce a realizat elin mod concret pentru romani,desi nu-l "jigneste " nimeni

Riddick spunea...

S-a dovedit, în sfârşit, că "secta": nu cuprinde doar mormolocii "reformişti", penibili şi neputincioşi în strădaniile lor, ci pe Pitic en personne, precum şi o serie de miniştri. Şi mă opresc la acest nivel. ;-)

Cancerul este mult mai extins. Trebuie să recunoaştem faptul că de fapt, partidul a fost rupt iremediabil. Niciodată cele două tabere nu vor mai coopera, ci vor căuta să se anihileze.

CINEVA (mai mulţi...)AU LUCRAT LA ACEST PLAN ANI DE ZILE, ALTCINEVA (mai mulţi, deasemenea) DIN PARTID I-AU FăCUT JOCURILE.

Crystal Clear spunea...

Cam la asa ceva m-a gandeam si eu recent.
Iar toata aceasta lucratura de ani de zile a avut si conexiuni externe.

Pe de alta parte,daca tin eu bine minte, alipirea PLD la PD a fost tot o actiune fortata de cine stim noi.Si care acum este cam descumpanit ca unii din PDL nu mai asculta de el.Incearca ceva santaj ,dar nu merge.

Riddick spunea...

Dacă formarea PLD se făcea la începutul, nu la sfârşitul lui 2006 şi stătea ca partid separat, poate era mai bine.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: