15 martie 2011

Replica zilei



"Nu am auzit când s-a fluierat startul. Domnul Boc şi-a anunţat primul candidatura, eu am fost al doilea".

Acuzat de preşedinte că "a furat startul" la alegerile interne, Vasile Blaga i-a răspuns, marţi, lui Traian Băsescu: "Nu am auzit când s-a fluierat startul. Domnul Boc şi-a anunţat primul candidatura, eu am fost al doilea". Vasile Blaga a declarat, pentru gândul, că sprijinul pe care Traian Băsescu i-l acordă lui Emil Boc nu îi va crea un dezavantaj în competiţia electorală. "Eu am respectat toate procedurile statutare. După CNC-ul de sâmbătă, când s-a stabilit data alegerilor, aveam dreptul conform statutului să încep discuţiile. Eu joi am început discuţiile cu colegii. La reuniunea de duminică domnul Boc şi-a anunţat primul candidatura, iar eu am fost al doilea. Cam asta a fost ordinea. Nu cred că mă dezavantajează faptul că preşedintele a declarat că-l susţine pe domnul Boc, domnul preşedinte are dreptul să aibă o opinie".
  • "În competiţia internă din PDL, s-a cam furat startul. Unul dintre candidaţi a început să-şi strângă semnături fără a-şi anunţa oficial candidatura şi am aflat că Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat candidatura şi sigur că m-am manifestat legat de furtul startului. (...) Emil Boc n-a mai avut ce face, având în vedere că Blaga strângea semnături şi a trebuit să anunţe că şi el, că se crea impresia că va fi singur candidat. (...) Ceva n-a fost în regulă, e clar cele două televiziuni ale mogulilor sunt angajate în competiţia internă din PDL, s-au angajat deja de una din părţi în competiţia internă. Nu am niciun dubiu - şi n-aş spune că sunt chiar un om care nu are niciun fel de informaţii -, se pare că ceel două televiziuni au slăbiciune pentru unul dintre candidaţi", declarase Traian Băsescu, luni seara, la televiziunea publică.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

De data asta TB+EB raman inconjurati numai de cutre.
Asa le trebuie daca sunt superficiali

Riddick spunea...

De...

Daniel Francesco spunea...

M-am mirat cand Blaga si-a dat demisia, parea chiar bucuros ca iese din guvern. Era retinut, dar avea o sclipire in ochi.

Era sefia. Un "greu" mult prea greu pentru a accepta intelectualii reformisti.

Riddick spunea...

Cineva i-a sugerat demisia. Cât despre "intelectualii reformişti", ce reformă propun ei dereglează partidul înainte de alegeri.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: