10 martie 2011

De unde ştie Lăzăroiu ce vor face PDL şi coaliţia ?!



Lăzăroiu spune că discuţia privind premier tehnocrat s-ar putea relua după adoptarea Codului Muncii

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, joi, la interviurile "Gândul", că, după ce se vor finaliza procedurile legate de Codul Muncii, "probabil" vor fi reluate discuţiile privind desemnarea unui premier tehnocrat, care va trebui să aibă minime competenţe în zona economică.

"Tot partidul e concentrat pe procedurile legate de Codul Muncii în Parlament şi atunci mi se pare normal să nu discuţi acum despre asta, au destule pe cap, dar probabil când se va termina povestea cu Codul Muncii în Parlament va fi reluată dezbaterea", a spus Lăzăroiu, întrebat despre ideea lansată de preşedintele Traian Băsescu privind un premier tehnocrat.

"Preşedintele le-a spus cum vede el situaţia şi care ar fi soluţiile posibile. Decizia o ia partidul", a afirmat Lăzăroiu, negând posibilitatea ca o nouă discuţie între Băsescu şi liderii filialelor PDL să aibă loc.

"Pentru perioada următoare s-ar putea să fie mai bună (varianta de premier tehnocrat - n.r.). Până la urmă a fost foarte greu, pentru că nu puteai să ai tehnocrat cu ce am avut de făcut în ultimii doi ani. E foarte greu să ţii o coaliţie cu majoritate fragilă în Parlament. Aici ai nevoie de un premier politic. Acum lucrurile s-au mai liniştit şi apar perspective de creştere economică, un optimism moderat şi atunci poţi să ai un premier tehnocrat. Mai sunt multe lucruri de făcut în zona economică. Ar fi indicat ca acest premier să aibă minime competenţe în zona economică, dar nu mai e o problemă atât de mare chestiunea cu majoritatea. Codul Muncii e ultimul hop pe care îl trece actuala coaliţie, după care nu vor mai apărea chestiuni controversate sau grele, unde ai nevoie de un premier politic care să negocieze între componentele coaliţiei", a adăugat consilierul prezidenţial.

Întrebat dacă este de acord cu varianta ca Emil Boc să acţioneze pentru o recredibilizare, Lăzăroiu a afirmat că este o variantă care se discută.

"Am auzit-o şi eu, a ajuns pe la urechi, în partid, dar nu asta neapărat, ci un concept mai mare. Faptul că domnul Boc îşi poate reveni ca şi credibilitate dacă ar intra în alegeri directe. Nu neapărat la Cluj, ci în colegiul de la Cluj, pentru o funcţie de parlamentar, primar. A existat şi o astfel de dezbatere, că în felul acesta poate fi recredibilizat. Nu cred (în această variantă - n.r.) şi mi se pare un pic jenant să-i spui omului care a făcut cinci-şase legi fundamentale pentru România «du-te şi candidează în nu ştiu ce colegiu sau la Primăria Cluj şi mai vorbim pe urmă». E un pic jenant, indiferent cine-i spune asta. Poate să fie Cristian Preda, partidul, şi aşa mai departe. Omul acesta a fost tăvălit de presă în ultimul an, călcat în picioare de toată lumea, oamenii l-au înjurat, dar el a făcut lucruri bune", a mai menţionat Sebastian Lăzăroiu.

http://www.gandul.info/news/consilierul-prezidential-sebastian-lazaroiu-la-interviurile-gandul-emil-boc-ar-trebui-declarat-erou-8048651

7 comentarii :

Riddick spunea...

Trebuie cumva un tehnocrat care să aplice o anumită agendă ?

Anonim spunea...

Sa nu radeti, da' io m-am gandit ca poate a intrebat INAINTE pe cineva din coalitie. Nu credeti ca este normal sa se intereseze? Ca doar nu e jurnalist, nu?
Emilm

Crystal Clear spunea...

Cred ca dupa Congres ,cel mai important lucru este Presedintele sa se gaseasca,impreuna cu PDL solutii pentru o majoritate parlamentara de 2/3 voturi pentru a schimba Constitutia.

Asta a promis Basescu ca sa fie ales in dec 2009 !

Despre asta ar trebui sa vorbeasca consilierul prezidential S.Lazaroiu.
Nu despre premier tehnocrat care sa ne vanda la UE.
Nu este de ajuns ca ne-au vandut pesedistii, ca platim benzina la cel mai mare pret din Europa ?
Ca suntem piata de desfacere pentru Germania si Franta ?

Sper ca Basescu sa nu uite ceea ce a promis

Riddick spunea...

Uf... am ajuns la tastatură, în sfârşit.

@Emilm: nu cred că e stabilit ACUM un scenariu la nivelul coaliţiei, nici măcar la nivelul PDL. Se duc încă negocieri, dar "jurnalistul" cam forţează nota.

@Crystal Clear: Nu depinde de Traian Băsescu obţinerea majorităţii de 2/3. Se prea poate ca USL şi coaliţia să nu aibe opţiuni comune. Mie să-mi scoată paragraful #2 de la Art. 137, care permite trecerea la euro cu o simplă lege.

Dacă apare un partid serios care pune în program acest punct, mă au de muşteriu.

Crystal Clear spunea...

Salut,

Sa vedem ce se intampla luni :

http://www.presseurop.eu/ro/content/article/542151-ce-e-nou-zona-euro

Riddick spunea...

Isarescu... previzibil (un jeg penal):

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8378938-isarescu-este-imperios-necesar-asiguram-coerenta-politicilor-ritm-sustinut-reformelor-astfel-nct-adoptarea-euro-devina-posibila-data-mai-apropiata-2015.htm

MĂ MIR că apar la Presseurop articole de-ale lui Ambrose Evans-Pritchard. E un pas înainte.

Crystal Clear spunea...

Din cand in cand mai apare si realitatea.
Si eu ma mir


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: