10 martie 2011

Isărescu, loial utopiei €uro, nu României (ce, vă miraţi ?!)



Clownul ăsta trebuie să iasă urgent la pensie... Ce, o fi Ludovic XIV, să stea pe funcţie DECENII ÎN ŞIR ?!

"Este imperios necesar să asigurăm coerenţa politicilor şi un ritm susţinut al reformelor, astfel încât adoptarea euro să devină posibilă la o dată cât mai apropiată de 2015", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu la inaugurarea expozitiei Euro. Pentru România, a mai adaugat Isarescu, este vitală pregătirea temeinică în vederea îndeplinirii tuturor criteriilor, fără excepţie. "Este important totodată să avem definită o ţintă. Iar această ţintă trebuie să fie păstrată, chiar dacă pe parcurs ar putea fi modificată, astfel încât apetitul pentru reformele necesare să nu fie diminuat. Faptul că, începând cu februarie 2010, în BNR a luat fiinţă Comitetul pentru Pregătirea Trecerii la Euro, iar din octombrie 2010, la lucrările acestui comitet participă şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice este o dovadă relevantă că ne preocupă viitorul ţării noastre în Zona Euro", a mai spus Guvernatorul.  [Da, asta înseamnă că ACTUALUL GUVERN, CU PITICU'-N FRUNTE, ESTE UN GUVERN DE SLUGI ALE U.E. !]

Expoziţia Euro le oferă vizitatorilor o experienţă practică legată de moneda unică europeană. Obiectivul principal al acestei expoziţii itinerante este familiarizarea publicului cu bancnotele şi monedele euro într-un mod interactiv.

Isarescu a mai amintit legaturile monetare ale Romaniei cu spatiul european. "Invocarea contextului european nu este nicidecum convenţională. Şi nici protocolară. Ea relevă faptul că Leul Românesc se numără între rădăcinile istorice puternice prin care România este legată de Europa. Aceasta deoarece, originile monedei noastre, Leul, în străvechiul leeuwendaalder sau talerul-leu exprimă nu doar descendenţa din străvechea monedă olandeză (şi înrudirea, prin această descendenţă, cu dolarul american), dar şi vocaţia sa europeană prin aceea că, încă de la naşterea sa, la scurt timp după crearea statului român modern, leul nostru a fost francez. În sensul că Legea monetară din 1867 a fost concepută cu faţa la Uniunea Latină şi în primul rând la Franţa. Se prevedea confecţionarea monedelor metalice după modelul celor din Franţa. Dar legăturile europene erau mai largi, pentru că legea stipula că monedele de aur şi de argint ale Franţei, Belgiei, Italiei şi Elveţiei (ţările din componenţa Uniunii Latine) se vor primi în ţară la toate casele publice deopotrivă cu moneda legală a României", a mai spus IOsarescu.

În perspectiva adoptării euro de către România, a mai precizat acesta, informarea publicului nu poate fi decât un proces continuu, pe care îl pregătim de multă vreme şi se derulează deja [adică, în clar: VĂ FRAIERIM !, bă, fraierilor care sunteţi...].

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8378938-isarescu-este-imperios-necesar-asiguram-coerenta-politicilor-ritm-sustinut-reformelor-astfel-nct-adoptarea-euro-devina-posibila-data-mai-apropiata-2015.htm

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mai face si istoria leului...
Nici n-am stiut ca leul se trage din guldenul olandez descendent al dolarului.
Cu atat mai mult trebuie sa-l respectam
Ce ipocrit !
Nu este nici o diferenta intre el si Voiculescu.
Din contra sub ochii lui Isarescu si cu obladuirea lui s-a prabusit Bancorex-ul si s-au sters hotiile nomenclaturii post decembriste
Nici unul intre magnatii romani de azi n-ar fi ajuns aici fara complicitati bancare.
Isarescu este cea mai mare jigodie care a ajutat pe altii sa fure poporul roman intr-o maniera "calificata"
Nimeni nu l-a intrebat niciodata de ce si cum s-a prabusit Bancorex

Am vazut documentele puse pe blog de Dan Badea despre Voiculescu "pour les connoseurs".
De acolo nu reiese nici o frauda bancara ,toate documentele sunt oficiale .Singura dovada ar fi fost daca se demonstra ca Voiculescu ar fi luat din banca banii( Bancorex,banuiesc) si i-ar fi folosit in interes personal.
Cine are astfel de dovezi? Bancorex este in faliment.
Cine a facut control de fond la ICE Dunarea sau la Crescent?
NIMENI

Parca am fi copii....

Anonim spunea...

Pate intr-o zi va veti reveni cu totii si poate ca in acea zi veti realiza ca noi poporul suntei cei pe care trebuie sa ii reprezentati, ca interesele noatre sunt cele pentru care trebuie sa luptati chiar daca interesele noastre ar putea fi impotriva voastra ca si indivizi iar apartenenta pol;itica in ochii nostrii, a marii majoritati a populatiei, este irelevanta. Suntem oameni si vrem sa fim condusi, avem nevoie de asta! Dar cand cu vorba buna nimeni nu pare sa ia in seama este posibil ca in curand sa realizati ca tot tinerii sunt cei care au "redus" comunismul si tot tinerii sunt "prietenii" vostri. Totul tine de vointa si de elementul declansator.
In rest, succes in ceea ce faceti!
Cu stima,
Un tanar

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Daca s-a privatizat BCR, fară să se ia din arhivă documentul cu datoriile Germaniei faţă de România:

Ţară de tâmpiţi ?

@Anonim: Încă mai mizează ei pe pasivitatea noastră...

Crystal Clear spunea...

Tot incerc sa pun comenarii la Hotnews la articolul despre Isarescu.
-ma trezesc bineinteles cu voturi negative ca sa nu se vada comentariul meu
-imi schimba numele in :"proasta scolii"
- nu-mi posteaza comentariile in care spun ca Isarescu a acoperit falimentul Bancorex fiind complice la acoperirea fraudelor magnatilor Romaniei
-le-am spus ca Isarescu este complice la colonizarea Romanie.

Probabil ca urmatorul pas va fi sa ma baneze.

Nu se poate dovada mai concreta ca Hotnews este trompeta Bilderbergilor, a lui Soros, si UESSR

Riddick spunea...

La HotNews să nu pui e-mailul real în caseta respectivă. Aşa, preventiv.

Sunt nişte nemernici.

A mai facut ceva Isărescu, pe timpul lui Văcaroiu (vara-toamna 1993): Când a fost inflaţia aia de >300%, BNR a scos bancnote noi (500-Brâncuşi, 10.000 - Iorga, etc), iar banii noi au circulat mult timp în paralel cu bancnotele vechi (care, înainte de a ajunge la cuptorul BNR, au ajutat diverşi "băeţi" sa devină "capitalişti"). Numele grele, atunci s-au ridicat.

Crystal Clear spunea...

M-am pacalit cu emailul pus in caseta la Hotnews.
Sunt niste jigodii !

Cat despre Isarescu - este un infractor "rasat"-ne-a facut sa pierdem economic si a adus balanta Romaniei pe minus cu toate falimentele si miscarile BNR : tiparire de bani, manipulare curs leu.
Ar trebui sa-l ia un specialist la bani marunti toate manevrele astea

Isi imagineaza ca nu se vede ceea ce face.

Riddick spunea...

A promis Băsescu o reuniune de analizare a obiectivului euro-2015. Să vedem daca se va ţine, ce va fi stabilit.

Crystal Clear spunea...

Da, stiu c-a promis
Sa-l vedem daca se tine de cuvint


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: