24 martie 2011

Dacă această propunere nu este o mostră de gândire comunistă, numiţi-o altcumva...



Doamna "Integritate" a acordat un interviu pentru EUobserver, în care şi-a exprimat părerea că europarlamentarii nu ar mai trebui să aibe alte job-uri în afară de cel de... europarlamentar (Adică, cum ? Să îşi lase firmele, ori avocatura, ori altă slujbă... şi peste cinci ani, când se termină mandatul, ce să facă ? Să caute serviciu prin mica publicitate ?).

Monica Macovei foloseşte precedentul cazului de corupţie al celor trei europarlamentari, demascaţi de The Sunday Times (în locul unuia dintre ei vine... tot un lobbyst). Este util să se restricţioneze anumite activităţi ale europarlamentarilor (cum ?), dar de aici şi până la interzicerea oricăror altor ocupaţii e cale lungă.

Iată traducerea interviului, la Euractiv.ro:

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, intr-un interviu telefonic pentru EuObserver, ca Parlamentul European trebuie sa-si revizuiasca legislatia pe anumite domenii ca urmare a scandalului recent de coruptie in care sunt implicati mai multi europarlamentari, inclusiv Adrian Severin, si sa interzica ca deputatii europeni sa aiba mai multe locuri de munca suplimentare remunerate fata de functia de europarlamentar.

"Deputatii europeni au un mandat de cinci ani in Parlamentul European pentru a participa la procesul de legiferare in interesul cetatenilor UE. Este un loc de munca cu norma intreaga si nu vad de ce ar trebui sa aiba un altul in paralel", a declarat Macovei.

"Avem salarii, care ne sunt platite pentru a face acest lucru", a adaugat fostul ministru roman al Justitiei (2004-2007) care a castigat aprecieri internationale pentru eforturile sale de a elimina coruptia la nivel inalt, inclusiv atunci cand colegii sai de cabinet au fost implicati, apreciaza EUobserver.
"M-am uitat pe declaratia de avere a domnului Severin si ultima este din iulie 2009. Am vazut ca este platit sa faca activitati in diferite instante de arbitraj si in consiliile de administratie ale bancilor", a spus Macovei cerand stoparea acestor practici.

In conformitate cu normele parlamentare prezente, deputatii europeni se pot angaja intr-o gama larga de activitati platite in plus fata de sarcinile lor legislative, atata timp cat acestea sunt declarate in registrul de interese financiare. 

"Un deputat european care vorbeste intr-o sedinta a unui organism parlamentar pe un subiect in care are un interes financiar direct trebuie sa declare oral interesul la acel moment,", spune purtatorul de cuvant al PE, Jaume Duch.

Trei europarlamentari, intre care si Adrian Severin, au fost dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de bani unor jurnalisti ai ziarului britanic "Sunday Times" care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Cei trei sunt social-democratul roman Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler si un fost ministru austriac de Interne, Ernst Strasse.

"Am declarat ca toata lumea aici, la Parlamentul European, asteapta demisia lui Adrian Severin. Suspendarea din diverse functii in Romania este apa de ploaie, nu inseamna absolut nimic la Bruxelles, unde toata lumea asteapta demisia. Principala problema este aceea de incredere. Nimeni la Parlamentul European nu mai poate avea incredere in cei trei europarlamentari implicati in scandalul de coruptie la discutarea unor amendamente sau propuneri. Nu exista nicio legatura intre demisie si eventualele anchete, e o problema de incredere. Ceilalti doi eurodeputati si-au dat deja demisia si asta e ceea ce se asteapta si de la Adrian Severin. Cu fiecare ora cu care intarzie demisia, face mult rau Parlamentului European si tarii", scria marti pe blogul sau Monica Macovei.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Inteleg ca si MM este in contiuare platita pentru consultatie in Macedonia,parca.

Am vazut-o ieri si pe A Pora- la fel de fanatica, vorbind despre coruptie.

Ce motiv perfect pentru demagogie pura !
Mai bine s-ar desfiinta UE si Parlamentul European si s-ar termina si cu coruptia

Riddick spunea...

Pora prestează la "22", Macovei a fost activistă "civică" ani de zile. N-ai ce sa le ceri.

Macovei a făcut parte din comitetul din PE care a descărcat de gestiune (foarte recent) anumite compartimente ale UE. Unele rapoarte le-a întocmit chiar ea. Nu descărcare şi la Comisie ! (acolo e cu cântec, nu s-a facut audit de 16 ani la rând).

Crystal Clear spunea...

Mai e nitel si MM ajunge in Sovietul Suprem European ! :)

Riddick spunea...

Mă mir că îl atacă pe Severin, ambii sunt rotiţe în aceeaşi maşinărie a eurofederalismului (Severin o spune direct). Înseamnă că "bursucul" şi-a pierdut importanţa. La aproape toate speech-urile lui Schulz, îl vedeam pe Severin la 2-3 rânduri mai în spate.

Crystal Clear spunea...

Asa este si eu l-am remarcat pe Severin langa Schultz.
Am impresia ca devenise incomod pentru Schultz

Riddick spunea...

Dracu' ştie...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: