07 ianuarie 2011

Păduchioşii (Ziua de Cluj)



Parazitul şi-a găsit o victimă nouă care să-l mai treacă o dată, în 2012, pragul parlamentului. Totodată, PNL, singurul partid căruia îi mai rămăsese o urmă de filon moral, şi l-a pierdut printr-un singur vot de aprobare a unei alianţe respingătoare, cu Partidul, chipurile, Conservator.

PNL-ul este acelaşi partid care o dădea afară pe Mona Muscă pentru că scrisese note informative la Securitate despre studenţi străini şi îşi propusese să facă acelaşi lucru cu oricine s-ar dovedi a fi călcat strâmb în relaţia cu fosta poliţie politică (cu excepţii notabile, de altfel, vezi cazul Ionescu-Quintus). Acum se pupă pe gură la televizor cu unul dintre cele mai abjecte personaje politice ale ultimelor decenii, Dan Voiculescu, turnător dovedit, a cărui singură calitate de mare sforar politic este dată de imperiul mediatic pe care şi l-a clădit cu banii câştigaţi înotând abil în apele mâloase ale capitalismului românesc timpuriu.

Adversarii iraţionali ai preşedintelui Băsescu, care îşi fundamentează de multe ori discursul anti-prezidenţial tocmai pe “argumente” morale, au motive să jubileze: de acum este complet oficial că PNL şi dl. Antonescu vor avea la orice oră din zi şi din noapte locurile rezervate la masa înghesuită a invitaţilor nenumăratelor tocşouri de înfierare proletară a regimului dictatorului de la Cotroceni. Dacă liberalii au reuşit să capete dreptul de uz asupra antenelor, dl. Voiculescu şi-a obţinut un drept de uzufruct moral asupra PNL, devenit, fireşte, proprietate nudă, năpădită de paraziţi.

Începutul de an este marcat de o dorinţă tot mai mare de scoatere a lui Traian Băsescu din Palatul Cotroceni înainte de a-şi isprăvi mandatul. Profeţii de casă ai opozanţilor au scos deja de la naftalină frânturi de planuri, pentru a le testa pe piaţa ideilor din presă. Raporturile de putere din interiorul opoziţiei se reglează, iată, în jurul unor factori-cheie pentru reuşita planului de decapitare politică a d-lui. Băsescu: trâmbiţele catodice Antena 3 şi Realitatea TV, plus bufonul de casă al oricărui mogul ce se respectă, CV Tudor, proaspăt ieşit tot asudat dintr-o reprezentaţie de neuitat, transmisă în direct de posturile de ştiri.

Orice prilej de a mai anunţa o dată că Băsescu e în cancer terminal, că îi rezolvă trusoul copilului din flori pe care i-l făcuse Ancăi Boagiu, că i-a făcut nu-ştiu-ce cadouri fantasmagorice Elenei Udrea sau că sediul principal al mafíei din România este sub biroul sub care se odihneşte preşedintele după ce dă pe gâtlej câte-o navetă de whisky - orice prilej de a le mai spune cu năduf şi ochii injectaţi în direct este folosit la maximum de televiziunile partenere. La ananghie, bufonul regilor catodici trebuie ajutat, după cum văzurăm marţi, când, cu mic-cu mare, trupele de gurişti s-au mobilizat pentru a mai declama o dată abuzurile la care este supus PRM-ul, fără să se vorbească o iotă despre mofturi precum dreptul la proprietate, folosirea abuzivă a unor bunuri, încălcarea unui contract de închiriere sau ultraj şi distrugere de acte oficiale. Ţinut în vitrină ca un câine de pază turbat, CV Tudor trebuie doar lăsat liber, nu asmuţit, din vreme în vreme, pentru a arunca în capul cui trebuie căldările de rahat pe care alţii le pot doar admira de la distanţă.

Veţi spune că ambele episoade sunt acte de pragmatism politic, acţiuni politice subsumate toate unei strategii finale de eliminare a lui Traian Băsescu din fruntea statului, scop înţeles ca fiind fundamental pentru evoluţia României. Dincolo de rezervele majore pe care le am asupra scopului, mijloacele folosite nu sunt pragmatice. Ci doar imorale.

Din partidul pentru care legea morală (sic!) reprezintă firul roşu al istoriei sale de până acum, PNL a ajuns să-şi amaneteze istoria pentru a muri cu dl. Băsescu de gât. Din flamură morală a istoriei politice contemporane a României, PNL a ajuns un partid împresurat de populaţiile repugnante de păduchi de televizor, bucurându-se masochist că are împreună cu cine să plece într-un război după care îi scapără călcâiele, fără să ştie, de fapt, ce vrea să obţină la sfârşitul lui. 

http://www.ziuadecj.ro/editorial/paduchiosii--58350.html

4 comentarii :

Anonim spunea...

astia chiar sunt prosti. daca basescu inainte mai avea o jena ca trebuia sa fie ales,acum o sa iasa sa dea cu barda in ei in piata publica. cred ca isi freaca mainile de bucurie,inca o batalie crancena,ca doar ce ruginise de un an de zile de la alegeri

Riddick spunea...

Nu-i chiar aşa de simplu. Depinde ce mişcari va face UDMR după congresul din februarie, depinde câţi parlamentari pierde PDL după congresul din martie.

Ca să conduci coerent România trebuie să câştigi şi "Cupa", şi "Campionatul" - parlament (deci ai guvernul) şi preşedinţia.

Singurele momente de coerenţă au fost 1990-1996, 2000-2004, 2005 (alianţa DA), 2007-2008 ("322").

Anonim spunea...

3. gabriel 7 ianuarie 2011 la 12:23 pm de unde vine “Porumbacu”….Ziua de Constanta (Vineri, 7 ianuarie 2011, 7:45)

m.george [anonim]
Crin Antonescu inventa note informative “literare”

Cele mai noi informatii de acest gen il vizeaza pe Crin Antonescu. Intr-o nota pe care am primit-o la redactie, dar care circula de mai mult timp pe Internet, presedintele PNL este acuzat ca “oferea note informative contra-cost Securitatii, dupa ce in prealabil fila minore si intretinea relatii sexuale cu ele”. Aceste informatii vin chiar de la cadrele Securitatii tulcene care preluau “notele” lui Crin Antonescu. Conform acestora, numele de sursa al lui Antonescu era Porumbacu, pseudonim cu care erau predate Securitatii notele informative, ce erau platite la bucata. Dat fiind ca profesorul Antonescu – care preda in comuna Niculitei, judetul Tulcea, la vreme respectiva – avea nevoie de bani pentru a se muta la oras, a inceput sa trimita tot mai multe note, multe dintre ele cuprinzand tot felul de inventii ce nu aveau nimic de-a face cu realitatea, despre diverse persoane din anturajul sau, prieteni si dusmani. “Motivat de bani – pentru fiecare nota informativa primea 300 de lei de pe vremea lui Ceausescu, in conditiile in care un salariu de profesor era cam de 2000 de lei -, Crin Antonescu a inceput sa-mi furnizeze din ce in ce mai multe astfel de note, majoritatea inventate, ca in literatura, la care pretindea ca se pricepe, despre oameni reali din anturajul sau (colegi, prieteni, iubite etc)”, preciza Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene, al carui informator se spune ca era actualul presedinte al PNL.

Potrivit aceleiasi surse din cadrul fostei Securitati, odata cu inmultirea notelor venite din partea lui Antonescu, a fost nevoie si de schimbarea locului initial de intalnire si de predare al materialelor. Astfel, Securitatea l-a invitat pe Antonescu sa-si predea notele intr-un apartament conspirativ de pe strada Pacii, din Tulcea, pana in acel moment locul de intalnire obisnuit fiind restaurantul Danubius din municipiu. “Banii pentru imaginatia sa bolnava si-i primea prin CEC, fiind depusi in contul sau, la CEC

Riddick spunea...

Am eu o impresie, aşa, ca vor apare dovezile. Dacă PNL are clauză în statut "fără securişti" (?), iaca problema.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: